Εκτός ελέγχου φαίνεται πως κινούνται τα κρούσματα στην Ελλάδα και πλέον φαίνεται να είναι μονόδρομος ένα νέο lockdown στην Αττική.
Όχι μόνο η σημερινή (3/11) ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναμένεται να φέρει ένα νέο ρεκόρ, αυτό που είναι πραγματικά ανησυχητικό είναι ότι τα ενεργά κρούσματα στην Αττική, σύμφωνα με τον Καθηγητή Χημείας στο ΕΚΠΑ κ. Νίκο Θωμαϊδη είναι 55.000!
Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα 3/11
Δείτε ΕΔΩ πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα σήμερα, οι περιοχές.
Αν αυτός ο αριθμός δεν περιοριστεί άμεσα τότε είναι αναπόφευκτο και η Αττική να ακολουθήσει το δρόμο της Θεσσαλονίκης και των Σερρών.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά σήμερα και ο Στέλιος Πέτσας μίλησε ανοιχτά για ένα γενικευμένο lockdown σημειώνοντας ότι «προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο. Παίρνουμε τα μέτρα αυτά νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, συμπλήρωσε ότι πως έχει μεγάλη σημασία η τήρηση των μέτρων για την πορεία της πανδημίας. «Θα σκληρύνουν τα μέτρα αν δεν τα τηρήσουμε». «Δυστυχώς, φαίνεται ότι ο φόβος κινητοποιεί τις κοινωνίες», σημείωσε.
Η αποτελεσματικότητα των μέτρων εξαρτάται από την πιστή τήρησή τους. «Ό,τι περιορίζει την κινητικότητα είναι πιο δραστικό», συμπλήρωσε.
Όσον αφορά, τη μη τήρησή τους, είπε, ότι «οι παραφωνίες είναι ικανές να τινάξουν στον αέρα τον σχεδιασμό».
Την ίδια στιγμή σε απίστευτες καταγγελίες προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννακός λέγοντας ότι γίναμε Ιταλία. «Έχουμε γίνει Ιταλία. Αφήνουν εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ηλικιωμένους με Covid και υποκείμενα νοσήματα και πεθαίνουν» υπογράμμισε μιλώντας στον ρ/σ Alpha 98,9 και συμπλήρωσε:
«Το σύστημα έχει ξεπεράσει τα όριά του. Αυτό φαίνεται με δύο αποφάσεις της κυβέρνησης: Πρώτον, αναστολή των τακτικών χειρουργείων κατά 80%. Άνθρωποι που περιμένουν να μπουν χειρουργείο δύο χρόνια. Τώρα υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα για τη ζωή τους, αν δεν έχουν χρήματα να πάνε ιδιωτικά. Ακόμα και έκτακτα θα αναβάλλονται, γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμες γενικές κλίνες ΜΕΘ. Δεύτερον, μετατρέπουν τις γενικές κλίνες ΜΕΘ σε ΜΕΘ κορονοϊού. Στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή, υπήρχαν 30 κλίνες κενές που γέμισαν το Σαββατοκύριακο. Τη Δευτέρα έτρεχε στη Θεσσαλονίκη ο Κικίλιας και μετέτρεψε σχεδόν όλες τις ΜΕΘ σε ΜΕΘ κορονοϊού», συνέχισε ο κ. Γιαννάκος και προσέθεσε πως αυτό σημαίνει πως «από δω και πέρα, τροχαία, άλλα ατυχήματα και παθήσεις, θα περιμένουν διασωληνωμένοι σε κανονικά δωμάτια, περιμένοντας στη λίστα.
Σε πολλά νοσοκομεία, όταν ακούτε ότι πεθαίνουν άνθρωποι με Covid, σε νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ, όπως Ιπποκράτειο, Αγίας Βαρβάρας, στην Άρτα, στην Πρέβεζα, στο Αλεξάνδρα […] Εκεί δεν υπάρχουν ΜΕΘ κορονοϊού, ως εκ τούτου οι άνθρωποι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ».