Ελλάδα

Σενάρια ανατροπής με μέτρα και για εμβολιασμένους

Ενδεχόμενο νέων μέτρων σε ανεμβολίαστους αλλά και εμβολιασμένους άφησε ορθάνοιχτο ο Γιώργος Γεωργαντάς. «Ίσως» στο click away, πιο κοντά τα rapid test σε όλους.

Στο τραπέζι αρχίζουν και πέφτουν τα νέα μέτρα και για εμβολιασμένους, καθώς η μετάλλαξη Ομικρον φέρνει τα πάνω-κάτω στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, σήμερα δεν απέρριψε ούτε το σενάριο για click away στους ανεμβολίαστους, αλλά ούτε το ενδεχόμενο rapid test σε εργαζόμενους που έχουν κάνει εμβόλιο.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υφυπουργός σημείωσε πως «πρέπει να εμποδίσουμε τη διασπορά και να ανιχνεύσουμε ποιος είναι θετικός ή όχι», ενώ σε ερώτηση για τα rapid test σε εμβολιασμένους, σχολίασε πως «η Πορτογαλία το αποφάσισε, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να το δούμε και εμείς».

Με την άποψη αυτή συμφωνεί και ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος μιλώντας επίσης στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε ότι είναι ένα μέτρο που πρέπει να εξεταστεί.

«Πλέον πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε μέτρα για τους εμβολιασμένους. Αρχίζουν να μολύνονται και ξέρουμε ότι συμβάλλουν στη διασπορά. Πρέπει να αρχίσουμε οι εμβολιασμένοι να συνηθίζουμε σε κάποια διαγνωστικά μέτρα. Πρέπει να γίνονται κάποια διαγνωστικά τεστ και σε εμβολιασμένους».

Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε επίσης πως «βασική παράμετρος είναι η παρακολούθηση και ο έλεγχος των μέτρων που ισχύουν», ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο να ψωνίζουν με click away τις γιορτές και πως «η αλήθεια είναι ότι στα μικρά εμπορικά καταστήματα δεν έχει παρατηρηθεί μεγάλη διασπορά του ιού, αλλά – σίγουρα θα μπορούσε να υπάρχει κάτι αυστηρότερο και αποδοτικότερο. Θα το δούμε».

«Αυτή τη στιγμή καταφέρνουμε να έχουμε την οικονομία ανοιχτή, την κοινωνία ανοιχτή, τα σχολεία ανοιχτά. Στη Βόρεια Ελλάδα που υπήρχε μια έξαρση υπάρχει αυτή τη στιγμή μια σταθεροποίηση, έχουμε μια μεγάλη αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών. Βλέπω σχετικά αισιόδοξα τη διαδικασία. Θεωρώ ότι έχουμε σίγουρα 2-3 εβδομάδες δύσκολες μπροστά μας, αν χρειαστεί επιπλέον μέτρα η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν διστάζει να τα πάρει» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μετάλλαξη Ομικρον: Έτοιμη για αναβάθμιση του εμβολίου η AstraZeneca
Με κορονοϊό ο Μητροπολίτης Κοσμάς – Φήμες ότι αρνείται να πάει στο νοσοκομείο
Chevron Right