Απότομη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από απόψε το βράδυ σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επειδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.
Η κακοκαιρία θα είναι μεν πρόσκαιρη με κύρια χαρακηριστικά:
α. Τους Θυελλώδεις δυτικούς βορειοδυτικούς ανέμους σχεδόν σε όλη τη χώρα και
β. Τις ισχυρές βροχές στη βορειοανατολική χώρα όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς να συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις.
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν κυρίως είναι η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (21-05-2021) στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Τα έντονα φαινόμενα προβλέπεται να εξασθενήσουν την Παρασκευή.
Μέχρι 8 μποφόρ οι άνεμοι
Οι ενισχυμένοι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι που ήδη πνέουν, θα ενταθούν και το βράδυ θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (21-05-2021) αναμένεται σταδιακή εξασθένηση, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη.