Ελλάδα

Βασιλόπιτα κέικ: Πανεύκολη συνταγή με γιαούρτι και ελαιόλαδο

Μοναδική συνταγή για βασιλόπιτα – κέικ όνειρο με μόνο 10 λεπτά προετοιμασίας.

Αν και η βασιλόπιτα (κέικ, τσουρέκι ή πολίτικη) αποτελεί το πιο εμβληματικό έδεσμα της πρωτοχρονιάς, τις περισσότερες χρονιές είναι το τελευταίο γλυκό που περισσεύει για τις επόμενες μέρες, καθώς πολλοί προτιμούν τα πιο εντυπωσιακά και ξενόφερτα γλυκίσματα, όπως είναι οι κορμοί σοκολάτας και το προφιτερόλ.

Φυσικά, οι… γνώστες ξέρουν πως μια καλή βασιλόπιτα άνετα μπορεί να κερδίσει τις εντυπώσεις, αρκεί να έχει κανείς τη σωστή συνταγή. Εάν, όμως, είστε από εκείνους που την πρωτοχρονιά αγοράζουν βασιλόπιτα από το ζαχαροπλαστείο, το φούρνο ή το σούπερ μάρκετ, το πιθανότερο είναι να έχετε απογοητευτεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού.

Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι μπορείτε πολύ εύκολα (με όλη τη σημασία της λέξης) και χωρίς κάποιον ειδικό εξοπλισμό, να φτιάξουμε τη δική μας βασιλόπιτα, που θα κλέψει την παράσταση στο τραπέζι των γιορτών.

Η συνταγή για βασιλόπιτα κέικ

Για τους «πρωτάρηδες» συστήνεται η βασιλόπιτα κέικ, η οποία μπορεί να προετοιμαστεί πολύ εύκολα, χωρίς μίξερ ή κάποιον άλλο ακριβό εξοπλισμό. Τα μόνα πράγματα που θα χρειαστείτε είναι τα υλικά σας, ένα σύρμα, ένα μεγάλο μπολ και μια ζυγαριά.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της βασιλόπιτας κέικ, ωστόσο η συνταγή του Γαβριήλ Νικολαΐδη εγγυάται την επιτυχία και εξασφαλίζει πως το αποτέλεσμα θα είναι πάντα λαχταριστό και αφράτο, έτσι όπως πρέπει να είναι κάθε βασιλόπιτα.

Πρόκειται για μια πιο υγιεινή εκδοχή της βασιλόπιτας (στο μέτρο του δυνατού), με στραγγιστό γιαούρτι και ελαιόλαδο αντί για βούτυρο. Η προετοιμασία της είναι πανεύκολη και δε χρειάζεται να ασχοληθείτε με τη συνταγή πάνω από 10 λεπτά. Τα υπόλοιπα θα τα κάνει ο… φούρνος.

Υλικά συνταγής

  • 300γρ. ζάχαρη
  • 170ml ελαιόλαδο απαλό
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 αυγά
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 80 γρ. σταφίδα
  • 80 γρ. καρύδι χοντροσπασμένο
  • 80 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
  • 375 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 10 γρ. baking powder
  • 5 γρ. μαγειρική σόδα
  • Για τη φόρμα:
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα. Φροντίζουμε το κάθε αυγό να έχει «απορροφηθεί» από το ανακάτεμα, προτού προσθέσουμε το επόμενο.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι, ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι (το οποίο έχουμε κοσκινίσει), τη μαγειρική σόδα και το μπείκιν πάουντερ. Αναδεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου, το καρύδι και το ξύσμα πορτοκαλιών.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα
  • Ψήνουμε στη χαμηλή σχάρα του φούρνου, στους 170 βαθμούς για 60 λεπτά. Η βασιλόπιτα είναι έτοιμη!

Δείτε βήμα – βήμα τη συνταγή για βασιλόπιτα – κείκ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Πέθανε 8χρονο αγοράκι στο «Αγλαΐα Κυριακού» – Ήταν θετικό σε στρεπτόκοκκο
Με απόλυτη διαφάνεια τιμών τα σέρβις και οι επισκευές στα συνεργεία της Ford
Chevron Right