Ο Ρουβίκωνας, με ανάρτησή του στο indymedia, ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ. Στο κείμενό του, ο Ρουβίκωνας αναφέρει πως η επίθεση με μπογιές και καπνογόνα έγινε γιατί δεν δίνεται άδεια, η έβδομη κατά σειρά, στον Δημήτρη Κουφοντίνα και κατηγορεί τις ΗΠΑ πως ασκούν πιέσεις.
Ο Ρουβίκωνας χαρακτηρίζει «φασιστική διάταξη» το εισαγγελικό βέτο για την άδεια στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη.
Στο video που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ρουβίκωνας φαίνονται τα μέλη του να σταματούν με μηχανές έξω από την πρεσβευτική κατοικία και να πετούν μπουκάλια με μαύρη και κόκκινη μπογιά στους τοίχους, καθώς και καπνογόνο. Η επίθεση διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα, με τους δράστες να φεύγουν από το σημείο με τις μηχανές τους. Το video τελειώνει με μια φράση του Δημήτρη Κουφοντίνα και το κείμενο που ανέβασε ο Ρουβίκωνας στο indymedia.
Η αντίδραση του Τζέφρι Πάιατ
Η πρώτη αντίδραση του Τζέφρι Πάιατ για την καταδρομική επίθεση ήρθε με ένα μήνυμά του στο twitter. Αφού… καλημερίζει στα ελληνικά, ο πρέσβης των ΗΠΑ κάνει λόγο για «παιδαριώδη βανδαλισμό» και σημειώνει ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι. «Η καταστροφή περιουσίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία«, καταλήγει στο μήνυμά του.