Ανατροπή με την κακοκαιρία που αναμένεται σήμερα στη χώρα, η οποία ξεκινά από τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο το κύμα βροχοπτώσεων δεν έχει τη δυναμική για πολύ ισχυρά φαινόμενα.
Υπενθυμίζεται ότι χθες υπήρξε πρόγνωση για ισχυρή και έντονη κακοκαιρία.
Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στην επερχόμενη κακοκαιρία λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες σήμερα. Τα φαινόμενα, ωστόσο, θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά στα θαλάσσια τμήματα, αλλά και την Αττική.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως βροχές αναμένονται από το απόγευμα προς το βράδυ στην Αττική και ειδικότερα, στα θαλάσσια παραθαλάσσια (Σαρωνικός) θα εκδηλωθούν λίγες καταιγίδες.
Χαλάει ξανά ο καιρός το Σαββατοκύριακο
Την Πέμπτη στην αρχή της ημέρας και ως το μεσημέρι θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο.
Από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ενώ Παρασκευή και Σάββατο θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει στα νότια τους 20 βαθμούς.
Την Κυριακή, πρώτα στη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια στις περισσότερες περιοχές θα βρέξει. Μάλιστα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία στα δυτικά τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα.
Την Κυριακή θα βρέξει και στην Αττική αλλά και στις περισσότερες περιοχές. Θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, ένα σύστημα όχι χειμερινό αλλά έντονα φθινοπωρινό με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Οι άνεμοι από σήμερα νοτιάδες , θα ενισχυθούν το Σάββατο στα πελάγη στα 7 και την Κυριακή στο Αιγαίο στα 8 μποφόρ.
Live η πορεία της κακοκαιρίας: