Ελλάδα

Κακοκαιρία στην Κεφαλονιά: Τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες – Φτάνει το 1,5 μέτρο το νερό

Πλημμυρισμένα σπίτια, ζημιές σε γεωργικές εκτάσεις και κατολισθήσεις άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε την Κεφαλονιά.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν στην Κεφαλονιά από την κακοκαιρία που έπληξε το νησί τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ειδικότερα, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο νότιο τμήμα του νησιού και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Περατάτα όπου γύρω στα 25 σπίτια έχουν πλημμυρίσει με τους κατοίκους να κάνουν έκκληση για άμεση αποκατάσταση των ζημιών, αφού με τον τεράστιο όγκο νερού εγκυμονεί πλέον και κίνδυνος στατικότητας.

Παράλληλα, ζημιές προκλήθηκαν και σε γεωργικές εκτάσεις με ελαιόδεντρα και εσπεριδοειδή, οι οποίες έχουν καλυφθεί με νερό που σε ορισμένα σημεία φτάνει έως και το 1,5 μέτρο.

Μάλιστα, επιστρατεύτηκε ταχύπλοο σκάφος, προκειμένου να συνδράμει για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες από την πρόσφατη κακοκαιρία στα Περατάτα. Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στο χωριό της Λειβαθούς. 

Οι αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένονται νέες βροχοπτώσεις το μεσημέρι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Νετανιάχου: Το Ισραήλ «θα τελειώσει τη δουλειά» στο Ιράν - Ρούμπιο: Μπορείτε να βασίζεστε στον Τραμπ
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Αυξημένη εδαφική παραμόρφωση στην Σαντορίνη - Σε ύφεση η ακολουθία στην Άνυδρο
Chevron Right