Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Σερρών και συγκεκριμένα οι κάτοικοι του Σιτοχωρίου, μετά τη γυναικοκτονία που σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης (13/2).
Ο 59χρονος άνδρας στραγγάλισε τη γυναίκα του και έπειτα από λίγες ώρες έβαλε τέλος στη ζωή του. «Ελάτε, σκότωσα τη γυναίκα μου» φέρεται να είπε στο τηλέφωνο ομολογώντας το έγκλημα που διέπραξε.
Το ζευγάρι δεν είχε απασχολήσει ποτέ την αστυνομία, ωστόσο στο παρελθόν είχαν καταγγείλει τον γιο τους για ενδοοικογενειακή βία εναντίον τους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Star, ο δράστης είχε καταγγείλει τον γιο του τον Ιούνιο του 2021 για ενδοοικογενειακή βία. Και τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου τον μήνυσε για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη, εξύβριση και φθορά ξένης περιουσίας.
Λίγες ώρες πριν τη δολοφονία, το θύμα παρακαλούσε τον άντρα της να πάνε στα δικαστήρια να κάνουν μία επιπλέον κατάθεση για να διευκολύνουν τον γιο τους ήταν έγκλειστος της φυλακές.
Ο αστυνομικός προσπαθούσε να πείσει τον 59χρονο να μην αυτοκτονήσει
«Προσπάθησε ο αστυνομικός, του μιλούσε κανένα τέταρτο να τον μεταπείσει μήπως του αλλάξει γνώμη. Μου το ‘κλεισε, απομονώθηκε και αυτοπυρπολήθηκε σε μια στάνη», είπε συγγενής ζευγαριού.
Το ζευγάρι είχε δυο παιδιά. Η κόρη τους είναι στη Γερμανία και ο γιος τους στη φυλακή.
Δεκάδες αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι της 52χρονης. Βρήκαν την άτυχη Κούλα νεκρή στο υπνοδωμάτιό της. Ο 59χρονος την είχε χτυπήσει με ένα βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι και στη συνέχεια τη στραγγάλισε.
Ο 59χρονος δε βρισκόταν στο σπίτι όταν έφτασαν οι αστυνομικοί. Πάνω στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αφήσει το σημείωμα
To σημείωμα του Γυναικοκτόνου
Οι αστυνομικοί κατά την έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού, εντόπισαν το σημείωμα που άφησε ο δράστης της γυναικοκτονίας στις Σέρρες, ο οποίος σκότωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοπυρπολήθηκε.
Ειδικότερα, σε αυτό ο 59χρονος απευθύνεται σε γνωστούς και φίλους δίνοντας οδηγίες για την κηδεία της συζύγου του αλλά και για τον σκύλο.
Αναλυτικά το σημείωμα που άφησε ο δράστης:
«Τελικά η αγάπη μπορεί να σκοτώσει για δες… Μάκη δεν θα σε δικάσουμε αντίο. Να είσαι δυνατός σε παρακαλώ. Ας με συγχωρήσει ο Θεός δεν γινόταν αλλιώς… Το κάνα για να ησυχάσουμε από όλους… Ρόκυς είναι η αγάπη μου… Θα φύγουμε όλοι μαζί αντίο. Αντωνία Μάκη Σας αγαπώ πολύ Συγγνώμη. Χρήστος το σκυλί το πήρα μαζί μου 6942 Σ. Γιάννης. Λέγεται Ρόκυς τον αγαπώ πολύ. Για την κηδεία της γυναίκας μου να πείτε τον Σ. Γιάννη από τη Νιγρίτα θα τον πληρώσει ο Μάκης μόλις βγει από τη φυλακή. Σίσκος Γιάννης Νιγρίτα πουθενά αλλού σας παρακαλώ. Συγνώμη δεν γινόταν αλλιώς», αναφέρει στο σημείωμά του ο δράστης.
Οι αντιπαραθέσεις για τον γιο τους
Όσοι γνώριζαν το ζευγάρι περιγράφουν την κόντρα που είχαν μεταξύ τους για τον γιο τους. Εκείνη προσπαθούσε να κρατήσει ισορροπίες και εκείνος δεν ήθελε να έχει σχέση μαζί του.
«Ήταν άτομο εσωστρεφής, μέσα κλεισμένος. Η γυναίκα του συντηρούσε εκείνον και το παιδί που ήταν στη φυλακή», είπε γείτονας.
«Η γυναίκα σκοτώθηκε να δουλεύει, από σπίτι σε σπίτι, δηλαδή καθαριότητες και φαγητά. Την έβλεπα κάθε εβδομάδα, μία ημέρα, το απόγευμα πήγαινε στη Νιγρίτα στον γιο της. Του πήγαινε ρούχα, φαγητά. Καλή γυναίκα», δήλωσε κάτοικος του χωριού.
Το χρονικό της γυναικοκτονίας στις Σέρρες
Το πρωί της Τρίτης, ο άνδρας κάλεσε την Αστυνομία και ομολόγησε το έγκλημά του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σκότωσα τη γυναίκα μου».
Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να φτάνουν στην οικία του ζευγαριού.
Όπως δήλωσε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στο thestival.gr, οι αστυνομικοί είχαν πλήρη ετοιμότητα, καθώς δεν γνώριζαν τι θα αντιμετωπίσουν, ούτε αν ο δράστης ήταν ακόμα οπλισμένος και εντός της οικίας.
Όταν εισήλθαν στο σπίτι, βρήκαν τη γυναίκα νεκρή, ενώ ο δράστης είχε εξαφανιστεί. Μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκε νεκρός σε μαντρί της περιοχής, όπου έδωσε τέλος στη ζωή του, αυτοπυρπολούμενος.