Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών θα λειτουργήσει κανονικά από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 με προσωρινό σύστημα θέρμανσης – κλιματισμού σε κάθε αίθουσα.
«Από τον Δήμο Σερρών δρομολογήθηκαν, ήδη, όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Σερρών.
Το σχολείο παραμένει κλειστό μετά την έκρηξη στο λεβητοστάσιο, που είχε ως τραγική συνέπεια τον θάνατο του 11χρονου μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών.
Η ανακοίνωση του Δήμου Σερρών:
https://www.facebook.com/DimosSerrwnofficial/posts/pfbid0hC3UE2pysFTpDB5bwmcrzLDnBtggx4pAoRKr3zk64hbBrLLYiGhRj9TcW2cUD6a7l
Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για την έκρηξη
Οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη σε λεβητοστάσιο, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών αφέθηκαν ελεύθεροι, με προφορική εντολή εισαγγελέα.
Το χρονικό της τραγωδίας
Η τραγωδία σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στις Σέρρες, έπειτα από ισχυρή έκρηξη στο λεβητοστάσιο.
Ο άτυχος μαθητής, που φοιτούσε στη ΣΤ’ τάξη του δημοτικού, πέθανε ακαριαία, όταν η μεταλλική πόρτα από το λεβητοστάσιο εκτοξεύτηκε από το ωστικό κύμα σε απόσταση 40 μέτρων, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει.
Επίσης, άλλα δυο παιδιά από το ίδιο σχολείο μεταφέρθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα παιδιά που τραυματίστηκαν, βρίσκονταν κάτω από σκέπαστρο λόγω βροχής, πριν συμβεί το μοιραίο.
Η έκρηξη σημειώθηκε σε λεβητοστάσιο πετρελαίου, το οποίο όμως λειτουργούσε και με γεωθερμία.