Τσουχτερό αναμένεται το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με τους παράγοντες της αγοράς να εκφράζουν φόβους για ελλείψεις σε βασικά χριστουγεννιάτικα προϊόντα.
Μιλώντας σήμερα στο Open, ο εκπρόσωπος της ένωσης κρεοπωλών Αττικής, «Ταξιάρχες», Βασίλης Ντελιφιλιππίδης έκανε λόγο για αυξημένο κόστος του τραπεζιού των γιορτών, προσθέτοντας πως «το θέμα είναι να βρεθούν τα προϊόντα, στην ποιότητα που ζητάμε εμείς ως κρεοπώλες».
Όπως υπογράμμισε, φέτος, υπάρχει ο κίνδυνος να δούμε έλλειψη στη… ναυαρχίδα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, τη γαλοπούλα.
Συγκεκριμένα είπε πως λόγω μικρής παραγωγής φέτος, ένα είδος «που έχει ήδη χτυπηθεί, είναι η γαλοπούλα. Μικρή παραγωγή, η ζήτηση θα είναι ίδια και αυτό θα μας φέρει μια δυσκολία».
Αυξήσεις στις τιμές των κρεάτων
Παρακάτω θα δείτε σε τι τιμές θα κινηθούν τα κρέατα το επόμενο διάστημα.
Ενδεικτικά:
- Το χοιρινό πέρσι ήταν στα 5-6,5 ευρώ, φέτος πωλείται από 6,5 έως 7,5 ευρώ
- Το μοσχάρι από 9-11 ευρώ πέρυσι, 11-13 ευρώ φέτος
- Το αρνί 12-13 ευρώ φέτος
- Η ελληνική γαλοπούλα πέρυσι 8,5 ευρώ και φέτος θα είναι κοντά στα 10 ευρώ