Ελλάδα

Κακοκαιρία: Τι θα γίνει στην Αθήνα – Η τελευταία πρόγνωση

Αλλάζει ο καιρός, καθώς προβλέπονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, επομένως χρειάζεται προσοχή σε πολλές περιοχές της χώρας – Αναλυτική πρόγνωση για την Αθήνα.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για το Σάββατο (10/12), με την ΕΜΥ να εκδίδει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, την Παρασκευή (09/12), προειδοποιώντας για έντονα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά Ελλάδα, στη δυτική Πελοπόννησο, στη δυτική Μακεδονία, στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, στην κεντρική Στερεά Ελλάδα και στην ανατολική Πελοπόννησο. Η Αθήνα, παρ’ όλα αυτά, φαίνεται, να ξεφεύγει, από τον κύριο όγκο των φαινομένων και να επηρεάζεται μόνο παροδικά.

Τι προβλέπεται για την Αθήνα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές για την περιοχή της Αττικής, αλλά με ενισχυμένους ανέμους από νότιες διευθύνσεις. Χαρακτηριστικά, οι άνεμοι θα πνέουν στην Αττική Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και, από το απόγευμα, 5 με 7.

Παρ’ όλα αυτά, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, καθώς ο υδράργυρος θα κυμανθεί, σήμερα (10/12), στην Αττική από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα – Πού θα βρέξει πολύ σήμερα

Αρχικά, για το Σάββατο (10/12), προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο. Μάλιστα, επιδείνωση του καιρού θα σημειωθει από το απόγευμα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά Ελλάδα και, από το βράδυ, στη δυτική Πελοπόννησο, στη δυτική Μακεδονία, στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, στην κεντρική Στερεά Ελλάδα και, από τη νύχτα, στην ανατολική Πελοπόννησο. Η ορατότητα, κατά τις πρωινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ακόμα, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 8 και πιθανώς στο Αιγαίο έως 9. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Χαρακτηριστικά, στα βόρεια θα φτάσει τους 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 έως 21 και τοπικά, στη βόρεια Κρήτη, έως τους 23.

Ο καιρός ανά περιοχή για σήμερα (10/12)

ΑΤΤΙΚΗ Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και, από το απόγευμα, 5 με 7. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα. Άνεμοι: Νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία, από το απόγευμα, 5 με 7. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη και, από το απόγευμα, στις υπόλοιπες περιοχές και τα φαινόμενα, το βράδυ, θα ενταθούν και στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7, βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 7 και τοπικά, στα ανατολικά, 8. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες, τα φαινόμενα από το απόγευμα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά Ελλάδα και από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και, από το βράδυ, νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο τοπικά 8. Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ EΛΛΑΔΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, τα φαινόμενα το βράδυ θα είναι κατα τόπους ισχυρά στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, στην κεντρική Στερεά Ελλλάδα και, από τη νύχτα, στα δυτικά και νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και, από το απόγευμα, 5 με 7. Θερμοκρασία: Από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στις Κυκλάδες. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και, από το απόγευμα, 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά έως 8. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου και τοπικά, στην Κρήτη, έως 23.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Νότιοι-νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και, από το απόγευμα, 6 με 8 και πιθανώς στα βόρεια τοπικά έως 9. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και, από το απόγευμα, 5 με 7 και τη νύχτα στα νότια, τοπικά, 8. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Η διήμερη κακοκαιρία που επίκειται για το Σαββατοκύριακο (10-11/12), οδήγησε την ΕΜΥ να εκδώσει, την Παρασκευή (09/12), έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Αναλυτικά, η ΕΜΥ ανέφερε στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού πως, από το απόγευμα του Σαββάτου (10/12), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά Ελλάδα, από το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, στη δυτική Μακεδονία, στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, στην κεντρική Στερεά Ελλάδα και – από τη νύχτα – στην ανατολική Πελοπόννησο, κυρίως στα νότια τμήματά της. Σημειώνεται, επίσης, ότι τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά Ελλάδα, στη δυτική Πελοπόννησο και στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Όσον αφορά στην Κυριακή (11/12), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις προαναφερθείσες περιοχές μέχρι νωρίς το απόγευμα, στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες, στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα, καθώς και στις Κυκλάδες και την Κρήτη κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Επίσης, θυελλώδεις νότιοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ και, την Κυριακή (11/12), κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 9 μποφόρ.

Πρόγνωση από το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
ΥΠΕΞ για αντικατάση του εκπροσώπου του: «Σκόπιμη παραποίηση πραγματικών γεγονότων»
Θεσσαλονίκη: Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά
Chevron Right