Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 16χρονος πουλούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ

Κακουργηματικές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο ανήλικος. Πουλούσε 5 ευρώ κάθε φωτογραφία παιδικής πορνογραφίας. Κύκλωμα «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

Χειροπέδες σε έναν 16χρονο μαθητή Λυκείου πέρασαν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία ότι διέθετε προς πώληση υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Ειδικότερα, η σύλληψη του ανήλικου προέκυψε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι εντόπισαν τα ίχνη του.

Ο 16χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης που του απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στην 7η τακτική ανακρίτρια.

Συγκεκριμένα διώκεται για κοινοποίηση σε τρίτα πρόσωπα και ανάρτηση σε κοινή θέα και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης υλικού που αφορά στη γενετήσια ζωή, με περιουσιακό όφελος (κατ’ εξακολούθηση), κατοχή, προσφορά και πώληση υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω πληροφορικών συστημάτων (κατ’ επάγγελμα).

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κατηγορούμενος, μαθητής της Α’ Λυκείου, συγκέντρωνε άσεμνες φωτογραφίες με ανήλικους, τις αναρτούσε σε διαδικτυακή πλατφόρμα όπου είχε περίπου 650 επαφές, και ακολούθως πουλούσε κάθε φωτογραφία προς 5 ευρώ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κύκλωμα «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ

Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας ψάχνουν και συνεργούς του 16χρονου.

Σύμφωνα πάντα με το τοπικό μέσο, ο 16χρονος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» αυτής της οργάνωσης.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν στο ThessToday.gr ότι δεν αποκλείεται ακόμη και εντός της ημέρας να ανακοινωθούν και νέες συλλήψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κως: Ποιος σκότωσε την Αναστάζια - Τα 3 στοιχεία που φέρνουν αποκαλύψεις
Άγρια δολοφονία στην Ηλεία: Νεκρός πατέρας 4 παιδιών
Chevron Right