Στην σύλληψη 41χρονου Έλληνα αστυνομικού που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών στον Έβρο φέρεται να προέβησαν οι τουρκικές αρχές.
Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, evros-news, ο αστυνομικός, ο οποίος κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη, είχε περάσει τα σύνορα την Κυριακή (5/12) και βρέθηκε στην Τουρκία, μαζί με μια κοπέλα, πιθανότατα στο πλαίσιο εκδρομής.
Τη Δευτέρα (6/12) όμως, έγινε γνωστό ότι ο άνδρας έχει συλληφθεί και κρατείται, άγνωστο σε ποια ακριβώς περιοχή, αν και η αρχική πληροφορία ανέφερε ότι πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή της Αδριανούπολης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι από την τουρκική πλευρά ισχυρίζονται ότι ο αστυνομικός κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή και συνελήφθη με την κατηγορία της κατασκοπείας, ενώ μαζί του φέρεται να συνέλαβαν και την γυναίκα που τον συνόδευε.
Τα κινητά τόσο του αστυνομικού όσο και της κοπέλας που είναι μαζί του δεν λειτουργούν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Σημειώνεται, ότι για να μεταβεί κάποιος αστυνομικός ή στρατιωτικός στην Τουρκία, προϋπόθεση είναι να λάβει ειδική άδεια. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν ο εν λόγω αστυνομικός του Α.Τ. Φερών είχε ζητήσει και λάβει τέτοια άδεια.
Για την υπόθεση έχει σημάνει συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία καθώς και στο υπουργείο Εξωτερικών.