Η Πέλλα βρίσκεται σε συναγερμό, καθώς παρουσιάζει τρομακτική αύξηση στα κρούσματα, η οποία είναι τριπλάσια σε σχέση με χθες.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα, με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ σήμερα στη χώρα καταγράφηκε νέος αριθμός ρεκόρ και έσπασε το «φράγμα» των 3.000 κρουσμάτων, καθώς ανακοινώθηκαν 3.316 νέες μολύνσεις, 310 διασωληνωμένοι και 50 νέοι θάνατοι.
Από τα 3.316 κρούσματα, τα 194 καταγράφονται στην Π.Ε. Πέλλας, ενώ χθες Τετάρτη 11 Νοεμβρίου είχαν εντοπιστεί 69 μολύνσεις.
Οι υγειονομικές αρχές λοιπόν, βρίσκονται σε επιφυλακή μετά τις νέες μολύνσεις και ιδιαίτερα από το γεγονός ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όχι μόνο σαρώνει τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά έχει κι όλας «γονατίσει» τα νοσοκομεία της περιοχής.
Δείτε ΕΔΩ πού εντοπίστηκαν τα 3,316 κρούσματα σήμερα 12/11. Όλες οι περιοχές.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Ο ΕΟΔΥ στη σημερινή του ανακοίνωση σημειώνει τα εξής:
«Σήμερα ανακοινώνουμε 3316 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 66637, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες.
4587 (6.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17773 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
310 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 88 (28.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 353 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 50 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 959 θανάτους συνολικά στη χώρα. 387 (40.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».