Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το άνοιγμα νέας πλατφόρμας για τον κορονοϊό, η οποία θα παρέχει την δυνατότητα να παρακολουθεί κάποιος την εξέλιξη της πανδημίας σε όλη την Ελλάδα.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ότι η πλατφόρμα ανοίγει την Δευτέρα 31 Μαΐου, θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα covid19.gr και σε αυτές της Πολιτικής Προστασίας, ενώ προσφέρει 4 νέες δυνατότητες.
«Ενεργοποιούμε σε συνεργασία με την Επιτροπή των επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας, ένα νέο εργαλείο επιδημιολογικής επιτήρησης για ενημέρωση των πολιτών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ξένων αρχών για την πορεία της πανδημίας, τόσο σε περιφερειακό επίπεδο, όσο και σε τοπικό», είπε χαρακτηριστικά. Στην ιστοσελίδα covid19.gr και σε αυτές της Πολιτικής Προστασίας, ο πολίτης θα μπορεί να παρακολουθεί τέσσερις κρίσιμους δείκτες», είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, ανέφερε τις 4 νέες δυνατότητες και είναι οι εξής:
1: Δείκτης θετικότητας
- Τα θετικά κρούσματα ως προς τα τεστ που διενεργούνται σε κάθε περιοχή
2: Αριθμός κρουσμάτων
- Ο αριθμός κρουσματων ανα 100.000 πληθυσμού σε διάστημα 7 ημερών
3: Πορεία των κρουσμάτων
- Ανοδική, καθοδική, σταθερή τάση των κρουσμάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα
4: Επίπεδο εμβολιασμού
- Το επίπεδο εμβολιασμού σε κάθε περιοχή της χώρας
«Οι παραπάνω δείκτες θα αποτυπώνουν μια καθαρή εικόνα της πανδημίας και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σε περίπτωση που παρατηρείται τοπική έξαρση και κρίνεται επικίνδυνη», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς από την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.