Ελλάδα

Meteo.gr: 300 κεραυνοί σε Αν. Μακεδονία και Θράκη

Ισχυρές καταιγίδες και δεκάδες κεραυνοί εκδηλώθηκαν σε Αν. Μακεδονία και Θράκη. Όσα κατέγραψε το meteo.gr.

Πολύ ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Παρασκευής 28/5, στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας, με τους κεραυνούς να πέφτουν ακατάπαυστα.

Τα φαινόμενα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, ήταν κατά τόπους έντονα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όπου σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης αστραπών ΖΕΥΣ έως περίπου τις 18:30 το απόγευμα της Παρασκευής 28/05 καταγράφηκαν περίπου 300 κεραυνοί, ενώ σημειώθηκαν τοπικές χαλαζοπτώσεις στη Νιγρίτα Σερρών και στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής σημειώθηκε στο Φωτολίβο Δράμας με 27,8 mm, ενώ βροχές σημειώθηκαν και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με το μετεωρολογικό σταθμό στο Λιμένα της Θάσου να καταγράφει 17,6 mm. Τα ημερήσια ύψη βροχής, καθώς επίσης και οι θέσεις των κεραυνών έως περίπου τις 18:30 της Παρασκευής 28/05, όπως καταγράφτηκαν από τα συστήματα παρακολούθησης καιρικών φαινομένων παρουσιάζονται στον παρακάτω Χάρτη.

keraunoi zeus

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ελλάκτωρ: Νέος οικονομικός διευθυντής ο Δημοσθένης Ρέβελας
Survivor 2021: Πρόταση σε παίκτη από τον Δημήτρη Σειρηνάκη
Chevron Right