Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ένας από τους δραπέτες προφασίστηκε ότι ένιωσε μια αδιαθεσία και έπεσε στο πάτωμα του κελιού. Όταν ο αστυνομικός μπήκε στο κελί να δει τι συμβαίνει, οι υπόλοιποι τον ακινητοποίησαν με ένα αιχμηρό αντικείμενο που είναι άγνωστο πώς βρέθηκε στην κατοχή τους.
Στη συνέχεια οι τέσσερις Αλβανοί κατέβηκαν στο ισόγειο όπου βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με μια γυναίκα αστυνομικό, την οποία απείλησαν. Με τις πληροφορίες να είναι ακόμα συγκεχυμένες, κατάφεραν να φτάσουν στην πύλη της Διεύθυνσης Μεταγωγών και να αποδράσουν.
Πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι οι ίδιοι πήραν δύο όπλα και δύο κινητά τηλέφωνα από αστυνομικούς πριν εξαφανιστούν.
Περιπολικά και συμβατικά αυτοκίνητα της ασφάλειας συμμετέχουν στις έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ πέταξε στην περιοχή και το ελικόπτερο της αστυνομίας.