Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν σήμερα (7/6) το απόγευμα στην περιοχή του Φοίνικα στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το thestival.gr, ένας άνδρας έσπασε την πόρτα πολυκατοικίας και ανέβηκε μέχρι το διαμέρισμα όπου βρίσκονταν τα παιδιά του.
Βίντεο από το σημείο των πυροβολισμών στη Θεσσαλονίκη
Ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ, κι ενώ ανέβαινε στον τέταρτο όροφο του κτηρίου, πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε φορές, σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου, τρεις εκτός πολυκατοικίας και δύο στο κλιμακοστάσιο.
Επί τόπου έσπευσαν πάνοπλοι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος). Οι αστυνομικοί ανέβηκαν ταχύτατα στον τέταρτο όροφο του κτηρίου, όπου υπήρχε η πληροφορία ότι έλαβε χώρα το περιστατικό.
Τα τρία ανήλικα παιδιά του μεταφέρθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα χωρίς να έχουν τραυματιστεί, ενώ η γυναίκα του βρίσκεται στο νοσοκομείο καθώς σήμερα γέννησε.
Η στιγμή που τα παιδιά του δράστη οδηγούνται στο τοπικό Α.Τ.:
Σύμφωνα πάντα με το thestival.gr, εντός του διαμερίσματος βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και χασίς.
Ο δράστης ο οποίος διέφυγε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, φέρεται να προκάλεσε και τροχαίο ατύχημα.
Ειδικότερα, στην προσπάθειά του να διαφύγει, έριξε το όχημά του πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε γυναίκα στην αρχή της Περιφερειακής Οδού, κοντά σε σούπερ μάρκετ.
https://youtu.be/DVwmVZ2jKpo
Συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη
Από την πρώτη στιγμή αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ έσπευσαν στο σημείο. Αφού διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει τραυματισμός ξεκίνησαν να συλλέγουν μαρτυρίες. Μία από αυτές ήταν κομβικής σημασίας, αφού τους περιέγραψε τον τύπο του οχήματος καθώς και τον αριθμό πινακίδας που έφερε.
Οι αστυνομικοί γνώριζαν πλέον ότι άνδρας, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ κινούνταν στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς τα δυτικά.
Τελικά, εντόπισαν το αυτοκίνητο του και τον ίδιο σε παράδρομο κοντά στο ΤΙΤΑΝ και του πέρασαν χειροπέδες. Βρήκαν, επίσης, το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε.