Ελλάδα

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Μηνύματα από το 112 για εκκένωση – Ζημιές σε πυροσβεστικό όχημα

Περισσότεροι από 250 πυροσβέστες και ισχυρές εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στην ανεξέλεγκτη φωτιά σε δασική έκταση στα Ροζενά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Eνισχύονται συνεχώς οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις για τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε δασική έκταση στα Ροζενά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά κατευθύνεται στον οικισμό Πύργο και στη μεγάλη μάχη κατάσβεσης συμμετέχουν 255 πυροσβέστες, με 81 οχήματα και 9 ομάδες πεζοπόρων.

Νωρίτερα εντός της ημέρας 19 εναέρια μέσα, 6 ελικόπτερα και 13 αεροσκάφη, έκαναν ρίψεις νερού, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές σε καμπίνα πυροσβεστικού οχήματος, χωρίς να τραυματιστούν οι πυροσβέστες.

Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, έχουν «πέσει» οι άνεμοι γεγονός που εμπνέει αισιοδοξία στην Πυροσβεστική για έλεγχο του «πύρινου μετώπου».

Νέα μηνύματα 112 απεστάλησαν στους κατοίκους

Τρίτο μήνυμα 112 ήχησε προειδοποιώντας τους κατοίκους του Ελληνικού να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς Κάτω Πιτσά.

Το δεύτερο μήνυμα 112 εστάλη, λίγο πριν τις 18:00, στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Κορινθίας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ζάχολη λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πύργος Κορινθίας απομακρυνθείτε προς Ζάχολη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη νωρίτερα, σε όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Ροζενών Κορινθίας προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. «Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Ροζενών Κορινθίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Το μήνυμα του 112:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Φωτιά στην Ανδραβίδα σε δασική έκταση - Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή
Η Φάρμα spoiler - Ποιος αποχωρεί στην πρώτη μονομαχία: «Δεν έχουν καταλάβει πως το παιχνίδι φέτος είναι αλλιώς»
Chevron Right