Ελλάδα

Ματίνα Παγώνη: Το εμβολιαστικό πρόγραμμα απέτυχε

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην εκπομπή για την αποτυχία εμβολιασμού του 80% του πληθυσμού, τα σχολεία, αλλά και την ηλικιακή ομάδα των 50-60 ετών.

Την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος παραδέχθηκε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Αποτύχαμε στο στόχο τέλος Αυγούστου να φτάσουμε στο 80%. Πρέπει να προσεγγίσουμε τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Καθυστερήσαμε σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να πλησιάσουμε τους γονείς για να εμβολιαστούν τα παιδιά. Ο στόχος είναι ο εμβολιασμός του 80% του πληθυσμού για ασφάλεια» είπε στο OPEN η Ματίνα Παγώνη το πρωί της Τετάρτης.

«Όταν υπάρχει ερημιά, όπως υπήρχε τις τελευταίες μέρες, δεν έχει νόημα να απασχολείται προσωπικό και να στέκονται εκεί και να περιμένουν» σχολίασε για την εικόνα σε πολλά εμβολιαστικά κέντρα και πρότεινε «να μειωθούν εφόσον δεν υπάρχει προσέλευση και αυτό το προσωπικό να πάει και να προσφέρει υπηρεσίες εκεί που πραγματικά χρειάζεται».

Μάλιστα, προϊδέασε και για αλλαγές στα μέτρα. «Νομίζω ότι θα γίνουν αρκετές διορθώσεις όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις» είπε και συμπλήρωσε ότι «η επιτροπή θα πρέπει να παίρνει γρηγορότερα τις αποφάσεις».

Τέλος, σχολιάζοντας τα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού όπως είπε όταν κάποιος έχει αποδειχθεί ότι έχει κάνει απάτη και έχει παραβιάσει το νόμο πρέπει να με σύντομες διαδικασίες να πάει σπίτι του. «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», κατέληξε.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Η MYTILINEOS συνεχίζει τη δημιουργία κι αναβάθμιση Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά
Φωτιά τώρα στην Ανάβυσσο
Chevron Right