Ελλάδα

Κορονοϊός Αττική: Ομολογία Μαγιορκίνη για αύξηση εισαγωγών – διασωληνωμένων τις επόμενες ημέρες, οι επικίνδυνες ηλικίες

Την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Αττική ανέλυσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Η πορεία του κορονοϊού τις επόμενες ημέρες και η ομολογία για αύξηση διασωληνωμένων τις επόμενες ημέρες. 

Το δυσάρεστο σενάριο, αυτό δηλαδή της αύξησης των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής (τις επόμενες 7-10 ημέρες) ανακοίνωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Δείτε ΕΔΩ την σημερινή (16/11) ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 

Δείτε ΕΔΩ πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα σήμερα 16/11, όλες οι περιοχές. 

Κατά την ενημέρωση της Δευτέρας, στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα αυξάνονται τόσο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία όσο και οι διασωληνώσεις στις ΜΕΘ της Αττικής και πως αν ήταν στην «κατάσταση» της Θεσσαλονίκης (ρυθμό μετάδοσης/φορτίο Covid-19) τότε θα είχαμε κατά μέσο όρο 2.200 κρούσματα την ημέρα.

Για τις ηλικίες όπως είπε η πλέον ευάλωτη ομάδα, στην οποία υπάρχουν και πολλά βαριά περιστατικά, είναι οι άνω των 40.

Συγκεκριμένα η ηλικιακή ομάδα 40-65 παρουσιάζει την μεγαλύτερη επίπτωση και αυτό όπως είπε οφείλεται στην ενδοοικογενειακή μετάδοση από τις ηλικίες των 19-39. 

Όσον αφορά τον αριθμό των διαγνώσεων και κατ’ επέκταση τον αριθμό των κρουσμάτων, η Θεσσαλονίκη «δείχνει σημεία ταχύτερης σχετικά βελτίωσης από ότι η Αττική πιθανώς λόγο του γεγονότος ότι είναι μικρότερο αστικό κέντρο αλλά και του γεγονότος ότι τα αυστηρά μέτρα ελήφθησαν σχετικά νωρίτερα» σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης.

«Εξαιτίας όμως του μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου που έχει και του γεγονότος ότι είναι ένα μεγάλο αστικό κέντρο οι δείκτες βαρύτητας θα αργήσουν πολύ να βελτιωθούν και γι αυτό χρειάζεται αυστηρότατη τήρηση των μέτρων ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση» είπε ο λοιμωξιολόγος.

Στη Θεσσαλονίκη «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για την οποιαδήποτε παρέκκλιση από τα μέτρα» κατέληξε. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης: 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Δράμα - Πέλλα: «Καλπάζει» ο κορονοϊός με 147 και 122 κρούσματα
Νέο ρεκόρ με 400 διασωληνωμένους - Οι ηλικίες των ασθενών στις ΜΕΘ
Chevron Right