Ένοχος για το σύνολο των κατηγοριών που τον βάρυναν, κρίθηκε ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον που συγκλόνισε την Κρήτη και απασχόλησε τα διεθνή ΜΜΕ το καλοκαίρι του 2019 στα Χανιά.
Η επταμελής έδρα, τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι, του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου, με δεδομένο τα αποδεικτικά στοιχεία και τις μαρτυρικές καταθέσεις κατά την ακροαματική διαδικασία, καταδίκασαν αργά σήμερα το απόγευμα, τον 28χρονο Ιωάννη Παρασκάκη από τον Ταυρωνίτη Χανίων, σε: «Ισόβια κάθειρξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, 13 χρόνια για το βιασμό και 4 μήνες για την οπλοκατοχή».
Μάλιστα, στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και ο καταδικασθείς θα οδηγηθεί εκ νέου στις φυλακές Τριπόλεως για την έκτιση της ποινής του.
«Καταπέλτης» η εισαγγελέας
Νωρίτερα η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία αλλά και για τον βιασμό της Αμερικανίδας βιολόγου.
«Το θύμα εντοπίστηκε τυχαία από τον κατηγορούμενο, την ακολούθησε με το αυτοκίνητο του και την εμβόλισε με αυτό. Πέρασε ενώ ήταν ήδη στο οδόστρωμα και πάλι από πάνω της με το αμάξι. Προκλήθηκαν πολλαπλά κατάγματα στον θώρακα, τα πλευρά και στο κεφάλι ενώ κόπηκε και το αυτί της. Μετά την έβαλε στο αμάξι, στο πορτ μπαγκάζ ,και την μετέφερε στο σημείο στη θέση Καλαμάκι. Ενώ ήταν εν ζωή ήρθε σε συνουσία κατά φύση και παρά φύση μαζί της μια φορά, έχοντας η παθούσα χάσει τις αισθήσεις της» ανέφερε η εισαγγελέας.
Στη συνέχεια ανέφερε πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα στον λόφο πάνω από το παλαιό καταφύγιο – σπηλιά: «Την έριξε ο κατηγορούμενος από ύψος 7 μέτρων. Το σώμα της σφηνώθηκε σε ένα σημείο και έτσι επήλθε ο θάνατος της από ασφυξία. Στη συνέχεια το άψυχο σώμα της άτυχης γυναίκας, βρέθηκε από εθελοντές εξερευνητές. Το γεγονός ότι καθάρισε το αυτοκίνητο μετά το συμβάν αλλά και το δειγματοληπτικό υλικό από τις κάμερες, σε συνδυασμό με το γενετικό υλικό της θανούσης στο παπούτσι του κατηγορουμένου, το αίμα στην ομπρέλα με την οποία τυλίχτηκε το πτώμα αποδεικνύουν ότι εκείνος έκανε την πράξη».
Η αγόρευση της Εισαγγελέως κατέληξε ως εξής: «Είχε συνείδηση των πραττομένων καθώς την έβαλε στον χώρο των αποσκευών. Δε βρισκόταν σε διατάραξη συνείδησης όταν τελέσθηκε η πράξη. Ελαττωμένος καταλογισμός δεν υπάρχει και προτείνουμε την ενοχή του κατηγορουμένου για τα δυο κακουργήματα και το πλημμέλημα».