Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση ξυλοδαρμού αστυνομικού κατά την διάρκεια επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.
Σύμφωνα με το Mega, ο 30χρονος ελληνοϊρακινός που κατηγορείται ότι γκρέμισε από την μηχανή τον 27χρονο αστυνομικό, έχει στη κατοχή του, βίντεο που τον αθωώνει.
Συγκεκριμένα, στο βίντεο που θα δώσει σύντομα στις αρχές, περίπου μισή ώρα πριν την επίθεση, ο 30χρονος βρίσκεται σε άλλη περιοχή και παίζει μπάσκετ.
Επίσης, ο συνήγορος του 30χρονου προσωρινά κρατούμενου για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, Παύλος Σαράκης, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή βίντεο στο οποίο φέρεται ο 30χρονος να βρίσκεται την επίμαχη ημέρα στην Ελευσίνα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:
«Σήμερα δημοσιοποιούμε ένα video από το πάρκο στο «Λιμανάκι» της Ελευσίνας, με το οποίο επαληθεύονται πλήρως οι ισχυρισμοί του εντολέα μας, αλλά και των μαρτύρων, ότι την Τρίτη 9 Μαρτίου, κατά τον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στην Δ.Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη.
Είναι τραγικό το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο σ’ έναν αθώο συμπολίτη μας. Και όχι μόνον αυτό, τον προφυλάκισαν αγνοώντας προκλητικά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της υπεράσπισης . Είναι υποχρέωση πλέον της ανακρίτριας να διατάξει οίκοθεν την άρση της προσωρινής κράτησης, βάσει του άρθρου 291 § 1 ΚΠΔ. Αν δεν το πράξει, οφείλει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να παρέμβει και να την ελέγξει πειθαρχικά και ποινικά για τις πράξεις και παραλείψεις της. Είναι αδιανόητο και μείζον θέμα, για ένα Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας – όχι μόνον χωρίς στοιχεία -, αλλά αντίθετα με αποδείξεις που καταρρίπτουν στο σύνολό του, το εις βάρος του κατηγορητήριο».
Το χρονικό
Υπενθυμίζεται, ότι την Τρίτη 9 Μαρτίου, στη συμβολή της οδού Πλαστήρα με την Αγίας Φωτεινής, μια ομάδα κουκουλοφόρων ήρθε πρόσωπο με τη μηχανοκίνητη ομάδα ΔΡΑΣΗ. Ένας από τον όχλο των χούλιγκαν ορμά και αρπάζει τον ένστολο συνεπιβάτη, τον ρίχνει κάτω ενώ οι υπόλοιποι από το πλήθος πετούν πέτρες και καπνογόνα σε βάρος των αστυνομικών.
https://twitter.com/GeorgeMourmour2/status/1369346759344992259
Δεκάδες άτομα περικυκλώνουν τον αστυνομικό και τον χτυπούν άγρια με κλωτσιές και γροθιές σε όλο του το σώμα. Τα χτυπήματα που δέχεται σε όλο το του κορμί, ακόμη και στο κεφάλι, είναι σφοδρότατα. Ο ξυλοδαρμός του ειδικού φρουρού κρατά περίπου δυόμισι λεπτά μέχρι να καταφέρουν να φθάσουν στο σημείο συνάδελφοι του από την ομάδα ΔΡΑΣΗ και τα ΜΑΤ για να τον γλιτώσουν.
Οι άγνωστοι δράστες εξαφανίζονται στα στενά της περιοχής ενώ το ασθενοφόρο εμφανίζεται έπειτα από περίπου μισή ώρα – αφού δεν μπορούσε να πλησιάσει από τα οδοφράγματα.