Ελλάδα

Φωτογραφία ντοκουμέντο: Η στιγμή που το drone εντοπίζει την αρχή της φωτιάς στην Πάρνηθα

Η φωτιά στην Πάρνηθα είναι σε καλύτερη κατάσταση, ενισχυμένες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά στην Πάρνηθα είναι χωρίς ενεργό μέτωπο εδώ και κάποια ώρα.

Η Πυροσβεστική χρησιμοποιεί drones για να εντοπίσει φωτιές άμεσα. Έτσι έγινε και με τη φωτιά στην Πάρνηθα.

Συγκεκριμένα, το drone της Πυροσβεστικής εντόπισε τη φωτιά στο αρχικό στάδιο, προκαλώντας την κινητοποίηση που οδήγησε στο να υπάρχει άμεσα έλεγχος της πυρκαγιάς.

Όλα αυτά την ώρα που είναι χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πάρνηθα. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Κυριακή 30/6 στην Αττική και άλλες 5 περιφέρειες.

Kαλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή της Πάρνηθας το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς οι άνεμοι έχουν κοπάσει την τελευταία ώρα. 

Λίγο μετά τις 18:00, δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, όπως τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τη φωτιά να καίει μέσα στον δρυμό αλλά όπως έγινε γνωστό κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση προς τα Βασιλικά Κτήματα Τατοϊου. 

Οι ριπές του ανέμου στο σημείο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά έφταναν τα 100 χλμ/ώρα, αλλά την τελευταία ώρα η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη στην περιοχή του Κατσιμιδίου. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σε επικοινωνία που είχε με τον ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι δεν υπήρξε καμία έκρηξη πυλώνα που να προκάλεσε την έναρξη της πυρκαγιάς. 

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, από αέρος επιχειρούν 12 εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ και παραμένουν σε ετοιμότητα για τυχόν αναζωπυρώσεις. 

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω με 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία.

Στη μάχη με τις φλόγες μπήκε και ο στρατός με ελικόπτερα Ericsson και Σινούκ. 

Δεν απειλήθηκαν κατοικίες. 

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρείχαν ισχυρές δυνάμεις, από εθελοντές πυροσβέστες, πλήθος εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής αλλά και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

Σε απόλυτη ετοιμότητα έχει τεθεί στο σύνολό του ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής για να συνδράμει με κάθε μέσο στις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην τοποθεσία Κατσιμίδι στην Πάρνηθα.

Από τα πρώτα λεπτά εκδήλωσης της πυρκαγιάς, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη διάθεση 10 υδροφόρων οχημάτων, ενώ είναι σε ύψιστη ετοιμότητα για να συνδράμει στην εκκένωση της περιοχής, εφόσον αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες και τα στελέχη της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας είναι σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και ενημερώνονται για τις εξελίξεις. Όπως επισημαίνεται από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες μας βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να συνδράμουν άμεσα με κάθε δυνατό τρόπο σε ό,τι τους ζητηθεί από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που έχει την ευθύνη του συντονισμού των επιχειρήσεων στο πεδίο.

Ήχησε το 112

112 2a469

παρνηθα φωτια τωρα

Η φωτιά όπως φαίνεται από Παπάγου

φωτια τωρα παρνηθα δρυμος πυροσβεστικη

φωτια στην παρνηθα

Σύννεφο καπνού όπως φαίνεται από τη Νέα Φιλαδέλφεια

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η Τροχαίο διενεργεί εκτροπές κυκλοφορίας στα εξής σημεία: 1) στον κόμβο Μαλακάσας στο ύψος Σφενδαλη, 2) επαρχιακή οδό Μαλακάσας και Ανεξαρτησίας, 3) επαρχιακή οδός Μαλακάσας και Μερκουρίου, 4) Ιπποκράτους και Λ. Τυρταιου, 5) Τατοΐου και Χλόης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μην αρχίζεις τη μουρμούρα: Με 4 νέα επεισόδια τρολάρουν οι Μουρμουραίοι - Οι ημέρες και ώρες προβολής
Η Βίκυ Κουλιανού στο νοσοκομείο: «Δεν έχω ξαναζήσει τέτοιο πράγμα, παλεύω να αναρρώσω»
Chevron Right