Ελλάδα

Προσφυγικό-Μεταναστευτικό: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε νησιά και υπ. Εσωτερικών

Προσφυγικό-Μεταναστευτικό: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε νησιά και υπουργείο Εσωτερικών, κατά της επίταξης γης για τη δημιουργία δομής μεταναστών και προσφύγων 

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό που πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, ύστερα από κάλεσμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και κατοίκων των νησιών. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το κτίριο του υπουργείου επί της οδού Βασ. Σοφίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή. 

«Ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα η κυβέρνηση. Είναι ένας τρόπος αυταρχικός, ένας τρόπος που βασίζεται σε επιτάξεις και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ενώ τόνισε ότι «θέλουμε με δημοκρατικό διάλογο να βρούμε λύσεις».

«Όσο υπάρχουν αυτές οι επιτάξεις αρνούμαστε να συζητήσουμε. Εάν η κυβέρνηση εκλογικευτεί και πει ότι θα συζητήσουμε δημοκρατικά, εδώ είμαστε», κατέληξε ο κ. Μουτζούρης.

22275650

Την εμφάνισή τους στη συγκέντρωση έκαναν ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ακούστηκαν τα συνθήματα «Έξω τώρα η Χρυσή Αυγή, να αποχωρήσουν από τη συγκέντρωσή μας οι φασίστες, δεν έχουμε καμία σχέση με τους δολοφόνους», με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αποχωρήσουν αποδοκιμαζόμενοι από την συντριπτική πλειονότητα των διαδηλωτών.

22275651

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Χίο και Μυτιλήνη 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε, χθες το βράδυ, στο πολύκεντρο Μανταμάδου εναντίον της επίταξης 261 στρεμμάτων γης στη θέση Καράβα-Καβακλή για τη δημιουργία δομής μεταναστών και προσφύγων. «Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να αποτραπεί η κατασκευή της νέας δομής στην επιταγμένη περιοχή. Το ίδιο θα κάνουμε και για οποιαδήποτεε άλλη περιοχή της Λέσβου. Ούτε στο Καβακλή ούτε πουθενά» σημείωσε ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, στα όρια του οποίου βρίσκεται η επιταγμένη έκταση.

22275543

Οι συγκεντρωμένοι μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, εκπρόσωποι φορέων, αυτοδιοικητικών παρατάξεων και πολίτες συναποφάσισαν -με πρόταση του προέδρου της Κοινότητας Μανταμάδου Χαράλαμπου Τζελαιδή- τη σύσταση επιτροπής αγώνα, τον προειδοποιητικό αποκλεισμό για ένα 48ωρο της επιταγμένης περιοχής και την άρνηση κάθε διαλόγου με τη κυβέρνηση έως ότου καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επιτάχθηκε η περιοχή που, όπως αναφέρεται, ανήκει σε ιδιώτες, οι οποίοι και λειτουργούν εκεί κτηνοτροφικές μονάδες.

Έντονη ήταν και η αντίδραση στη Χίο από ομάδες κατοίκων ιδιαίτερα της πόλης της Χίου, του Βροντάδου και του χωριού Πιτυός αλλά και κτηνοτρόφους της περιοχής που διαδήλωσαν στον χώρο της θέσης «17» στο 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χίου – Βολισού, διαμαρτυρόμενοι για την επίταξη έκτασης, προκειμένου να κατασκευασθεί δομή προσφύγων και μεταναστών.

22275526

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν τόσο την επίταξη όσο και τη δημιουργία υποδομών που θα γιγαντώσουν -όπως υποστηρίζουν- το πρόβλημα και δεν θα το αντιμετωπίσουν. Επίσης, ύψωσαν πανό με αντικυβερνητικά συνθήματα, ενώ έκαναν γνωστό ότι ξεκινούν άμεσα αγώνα διαρκείας, προκειμένου να αποτρέψουν τις εργασίες στην επιταγμένη έκταση των 620 στρεμμάτων. Ταυτόχρονα, ζήτησαν το κλείσιμο του υφιστάμενου καταυλισμού και του ΚΥΤ στο Χαλκειός υποστήριξαν δε ως μόνη λύση τη δημιουργία μιας μικρής δομής με μόνο αντικείμενο την καταγραφή και ταυτοποίηση προσφύγων και μεταναστών.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Save the Children: 415 εκατομμύρια παιδιά πλήττονται από τη βία και τον πόλεμο
Παμπ των Μπιτλς αναβαθμίζεται σε μνημείο Α΄ κατηγορίας
Chevron Right