Ελλάδα

Blue Horizon: Από διαρροή ατμού η έκρηξη – Η ανακοίνωση της Blue Star Ferries

Από διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο συνέβη η έκρηξη στο πλοίο Blue Horizon, σύμφωνα με τη Blue Star Ferries. Σε «σοβαρή κατάσταση» νοσηλεύεται ένας από τους τέσσερις τραυματίες.

Τέσσερα άτομα, όλα μέλη του πληρώματος, τραυματίστηκαν σε ατύχημα που έγινε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί στο επιβατηγό πλοίο Blue Horizon της Blue Star Ferries, την ώρα που ήταν δεμένο στο λιμάνι του Ηρακλείου.

«Η  Εταιρεία σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών», αναφέρει σχετική ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία παρέλαβαν τους τραυματίες και τους μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Αναφέρει, δε, πως ένας εκ των τραυματιών νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς φέρει εγκαύματα σχεδόν σε όλο του το σώμα και κρίθηκε απαραίτητο να διασωληνωθεί, με τους γιατρούς να καταβάλλουν προσπάθειες να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του. 

Οι άλλοι τρεις φέρουν επίσης εγκαύματα, ωστόσο, η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία. 

Όταν συνέβη το ατύχημα, στο πλοίο, τ’ οποίο είχε καταπλεύσει νωρίς το πρωί, αποπλέοντας από το λιμάνι του Πειραιά, δεν υπήρχε επιβάτης.

Η σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:  

Πρωινές ώρες σήμερα, σημειώθηκε ατύχημα στο χώρο του μηχανοστασίου στο Ε/Γ-Ο/Γ  «Blue Horizon», Ν.Π. 10579, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμένα του Ηρακλείου.

Το Ε/Γ-Ο/Γ είχε καταπλεύσει νωρίτερα εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα του Πειραιά, μεταφέροντας και αποβιβάζοντας με ασφάλεια συνολικά 420 επιβάτες.

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν τέσσερα (04) μέλη πληρώματος, 30, 34, 27 και 45 ετών, όλοι πλήρωμα μηχανοστασίου, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι την ώρα του ατυχήματος στο ανωτέρω πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες.

Το μήνυμα του Γ. Πλακιωτάκη

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. 

Παράλληλα, μ’ εντολή, άμεσα μεταβαίνουν στο σημείο κλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων, καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Lidl: Απαγορεύει την είσοδο σε όσους δεν φορούν μάσκα
Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία: Η χρήση μάσκας από τα παιδιά είναι το μόνο «όπλο» για την προστασία τους
Chevron Right