Οι εικόνες από την Κοζάνη θυμίζουν την καραντίνα της άνοιξης, καθώς έχει επιβληθεί νέο lockdown στην περιοχή, ενώ οι κάτοικοι συνέρρεαν στην πόλη για να κάνουν το rapid τεστ του κορονοϊού που πραγματοποιούσαν τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
Μάλιστα, η διενέργεια rapid test προς τους πολίτες ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι σε δύο σημεία στο κέντρο της Κοζάνης. Αρκετός ήταν ο κόσμος που έσπευσε να κάνει το τεστ του κορονοϊού, ενώ η δημοτική αστυνομία βρέθηκε στα σημεία προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας.
Επιπλέον, η Κοζάνη μοιάζει με πόλη «φάντασμα», καθώς στο κέντρο της υπήρχε περιορισμένη κίνηση από τους πολίτες και η κίνηση στους δρόμους της πόλης ήταν εμφανώς μειωμένη.
Πλήθος καταστημάτων αλλά και υπηρεσιών έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους όπως προβλέπεται από το επίπεδο συναγερμού κατηγορίας 4 όπου έχει περιέλθει η Περιφέρεια Κοζάνης, ενώ τα καταστήματα εστίασης που άνοιξαν από το πρωί της Παρασκευής εξυπηρετούν μόνο από τις υπηρεσίες take away και delivery.
Η πλειοψηφία των πολιτών που κινούνται στην Κοζάνη φορά μάσκα, ενώ προβληματισμός επικρατεί κυρίως από τους γονείς για τη λειτουργία των σχολείων που αποφασίστηκε παρά το γεγονός πως αυτή δεν προβλέπεται από τον χάρτη ασφάλειας και προστασίας που είναι αναρτημένος στο Covid19.gov.gr για τις περιοχές που ανήκουν στο 4ο επίπεδο συναγερμού.
Επίσης, ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης έχει ήδη εκφράσει την αγανάκτησή του με σχετική επιστολή, ζητώντας άμεσα μέτρα στήριξη προς όλους επαγγελματίες.
Δείτε βίντεο από την έρημη πόλη της Κοζάνης:
Δείτε φωτογραφίες από τις ουρές που σχημάτισαν οι πολίτες, ώστε να κάνουν τα rapid τεστ κορονοϊού:
ΠΗΓΗ: kozanilife.gr, e-ptolemeos.gr