Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη στην Αθήνα

Συνελήφθησαν 3 άτομα – μέλη της συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Αθήνα.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 10 Μάϊου, συνελήφθησαν στο Μοσχάτο και την Καλλιθέα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, 3 αλλοδαποί, ένας 32 ετών και δύο 37 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται και άλλα μέλη της οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί, μετά από πληροφορίες που είχαν σχετικά με εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά, κατάφεραν από διασταύρωση πληροφορικών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων να εντοπίσουν τους κατηγορούμενους και να πιστοποιήσουν την εγκληματική δράση τους.

Συγκεκριμένα, ο 37χρονος, ως υπαρχηγός, και ο 32χρονος ήταν επιφορτισμένοι με την προμήθεια, επανατυποποίηση, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών, την ανεύρεση πελατών, την είσπραξη των κερδών από τα υπόλοιπα μέλη και την αποστολή των χρημάτων στον αρχηγό της οργάνωσης, ο οποίος αναζητείται.

Ο έτερος 37χρονος συλληφθείς αναλάμβανε κατά περίπτωση τη διακίνηση των ναρκωτικών, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών, πιστοποιήθηκαν περισσότερες από 300 συναλλαγές διακίνηση ναρκωτικών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου, κατελήφθη ο 32χρονος να κατέχει για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης 103,5 γραμμάρια κοκαϊνης και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -28- κιλών και -326,4- γραμμαρίων,
  • κοκαΐνη βάρους -0,6- γραμμαρίων,
  • αυτοκίνητο,
  • -5- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • -4-συσκευές κινητής τηλεφωνίας και
  • κλειδιά θύρας πολυκατοικίας

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε η Αστυνομία:

narkotika_athina_b35a8.png

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 49χρονη για έκθεση ανηλίκου - Βρισκόταν σε κατάσταση ακραίας μέθης
Άρχισαν τα παιχνίδια: Η νέα Πρόεδρος της Β. Μακεδονίας αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία»
Chevron Right