Ελλάδα

Μετ’ εμποδίων η επιστροφή: Ουρές χιλιομέτρων μετά από φωτιά σε αυτοκίνητο στην Πατρών – Κορίνθου

Φωτιά σε όχημα στην Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Δερβενίου το απόγευμα της Δευτέρας 6/5.

Μετ’ εμποδίων η επιστροφή για εκατοντάδες εκδρομείς του Πάσχα μετά από φωτιά σε όχημα στην Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο στο ύψος του Δερβενίου το απόγευμα της Δευτέρας 6/5.

Συγκεκριμένα, όχημα έπιασε φωτιά λίγο έξω από το τούνελ, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για κάποιον τραυματισμό. Στο σημείο έσπευσαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα, για την κατάσβεση της φωτιάς.

Η κυκλοφορία στην εθνική οδό προς Κόρινθο έχει διακοπεί στο σημείο με τα οχήματα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

kinisi_fwtia_c741e.jpg

Επίσης, δυσχέρεια στην κυκλοφορία υπάρχει και στη συμβολή της Λ. Κηφισίας με την οδό Μουσών, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω σύγκρουσης οχημάτων. 

Μέχρι τις 18:00 της Δευτέρας του Πάσχα, είχαν επιστρέψει:

  • Από Λαμία 22331 οχήματα
  • Από Κόρινθο 30100 οχήματα

Θεσσαλονίκη: Με καθυστερήσεις σε Πιερία και Μάλγαρα διεξάγεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Ίδια εικόνα στην κυκλοφορία των οχημάτων και προς τη Θεσσαλονίκη από τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Αρχικά, οι οδηγοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον αυτοκινητόδρομο λίγο πριν από την Κατερίνη και να κινηθούν από παράπλευρες οδούς, αφού το συγκεκριμένο τμήμα του ΠΑΘΕ στα όρια της πρωτεύουσας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, παραμένει κλειστό.

Όμως, ταλαιπωρία συναντούν και στα Μάλγαρα, εξαιτίας των έργων που εκτελούνται στο ύψος της γέφυρας του Αξιού.

Συγκεκριμένα, αρκετές εκατοντάδες μέτρα πριν τον σταθμό διοδίων της περιοχής επικρατεί μποτιλιάρισμα, αφού η διέλευση των οχημάτων, αν και χωρίς αντίτιμο, πραγματοποιείται μόνο από δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Μάλιστα, λίγα μέτρα μετά τα διόδια καταλήγουν να γίνουν μία, ενώ, η κατάσταση «εκτονώνεται» περίπου στο ύψος της Χαλάστρας.

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιείται η επιστροφή των εκδρομέων από Χαλκιδική, ενώ, ελαφρώς πιο αυξημένη κίνηση παρατηρείται στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού με την επιστροφή των εκδρομέων

Αίθριος καιρός τη Δευτέρα στη χώρα και μόνο στην ηπειρωτική χώρα, τις απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά τοπικοί όμβροι και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Επίσης, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ, οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια – τοπικά – 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά ηπειρωτικά – κατά τόπους – τους 26 με 27.

ΑΤΤΙΚΗ Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα, τις πρωινές ώρες, από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καιρός: Γενικά αίθριος και τις και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ και, το απόγευμα, από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ Καιρός: Γενικά αίθριος, τις απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και στη δυτική Μακεδονία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, τις απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Γενικά αίθριος και, μόνο τις απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και, τις απογευματινές ώρες, πρόσκαιρα από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΕΥΒΟΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Γενικά αίθριος, τις απογευματινές ώρες λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 και στην Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ Καιρός: Γενικά αίθριος, τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά, τις απογευματινές ώρες, ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός, Καιρός Σήμερα, Πρόγνωση Καιρού

Ο καιρός τη Δευτέρα του Πάσχα (06/05) από το meteo.gr

Τη Δευτέρα του Πάσχα (06/05) σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας, οι νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 4 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 26, στην Ήπειρο από 7 έως 25, στη Θεσσαλία από 7 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 26-28, στα Επτάνησα από 12 έως 25, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 24, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θα πνέουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού

ΚΑΙΡΟΣ – ΕΜΥ: Πρόγνωση για την Τρίτη 7/5

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους οι οποίες στη Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στα δυτικά.

Το πρωί η ορατότητα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στα νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βορειοανατολικά και τα νησιά του Αιγαίου τους 22 με 24 βαθμούς, στα δυτικά και την Κρήτη τους 24 με 26 βαθμούς και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές τους 26 με 28 και τοπικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Φωτιά στην Αργολίδα: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Ερντογάν για τη μετατροπή της Μονής Χώρας σε τζαμί: «Προστατεύουμε την κληρονομιά των προγόνων μας»
Chevron Right