Ελλάδα

Σε εξέλιξη η «έξοδος των μυρίων» για το Πάσχα – Δείτε χάρτες με τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους οδηγούς

Η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό από το πρωί. Πού υπάρχουν προβλήματα και κίνηση.

Από το πρωί χιλιάδες είναι τα οχήματα που διέρχονται από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών. Σε ποια σημεία έχει κίνηση.

Ειδικότερα, παρατηρείται κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών από το Χαϊδάρι μέχρι τον Ασπρόπυργο, καθώς και στην άνοδο της λεωφόρου Κηφισού από Περιστέρι μέχρι τον Αγιο Στέφανο.

Επίσης, παρουσιάζονται μεγάλες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό προς Ελευσίνα, από τον κόμβο Ασπροπύργου.

Στις εθνικές οδούς, τα προβλήματα εντοπίζονται στην Αθηνών-Κορίνθου, όπου τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες από τα διόδια της Ελευσίνας έως λίγο πριν τον Ισθμό της Κορίνθου.

Δείτε εικόνες:

kinisieleysinatora_2ce28.jpg

Μετά τα διόδια της Ελευσίνας.

kinisieleysina_tora_995dd.jpg

Νωρίτερα το μεσημέρι

κινηση τωρα

kinisitoriaa_bb4c8.jpeg

Τονίζεται ότι από την Μεγάλη Πέμπτη στις 6:00 το πρωί μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή στις 6:00 το πρωί έχουν φύγει προς Κόρινθο 70.588 και προς Λαμία 49.308.

Από την Μεγάλη Παρασκευή στις 06:00 το πρωί μέχρι στις 18:00 το απόγευμα προς Λαμία έχουν φύγει 39.666 και προς Κόρινθο 55.860.

Ωστόσο, η κυκλοφορία είναι καλύτερη στην Αθηνών-Λαμίας, με σταθερή ροή των οχημάτων και μικρές καθυστερήσεις στα διόδια Αφιδνών.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων έως τις 16:00 το απόγευμα.

Κίνηση τώρα: Πού εντοπίζονται προβλήματα – Χάρτες

kinisi1_007a2.jpg

kinisi34_c64f2.jpg

kinisitora3456_48594.jpg

Μπορείτε να δείτε LIVE την κίνηση πατώντας ΕΔΩ.

Κίνηση και στα λιμάνια: Στο 100% η πληρότητα των πλοίων

ploia12_8521e.jpeg

Σε εξέλιξη από το πρωί η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα λιμάνια της Αττικής ενώ οι πληρότητες των πλοίων αγγίζουν το 100%.

Σήμερα Μ. Παρασκευή, σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά τουλάχιστον 24.284 επιβάτες και 3.348 οχήματα ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 9.770 επιβάτες με 2.015 οχήματα.

Από το λιμάνι του Πειραιά, έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 32 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 14 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί σύμφωνα με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες είναι οι Κυκλάδες, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και προορισμοί στο βόρειο Αιγαίο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να αναχωρήσουν σήμερα καλό είναι, να πηγαίνουν νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω κυκλοφοριακού φόρτου, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με επικαιροποιημένη εγκύκλιο του υπουργείου Ναυτιλίας, το επίπεδο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 40%, ενώ γι αυτά που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο οι δεξαμενές να μην περιέχουν καύσιμο άνω του 50%.

Από το πρωί, το λιμενικό σώμα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση επιβατών και οχημάτων αλλά και για τη σωστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Πληρότητες έως και 100% στα ΚΤΕΛ

ktel1_96af0.jpeg

Με πληρότητες που αγγίζουν 100% κορυφώνεται η έξοδος των Αθηναίων για το Πάσχα στις μετακινήσεις τους από τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων. Την ίδια εικόνα, με πολύ υψηλές πληρότητες στις πτήσεις εμφανίζει και το Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ αγγίζουν πληρότητα 100% για δρομολόγια σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας, Πιερρίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Ευβοίας.

Οπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Mακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλής Φάτσιος, η κίνηση και στους δύο σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι, και μάλιστα αυξημένη κατά 20%.

Για σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, είναι προγραμματισμένα 250 δρομολόγια, εκ των οποίων τα 50 είναι έκτακτα, και το Μεγάλο Σάββατο 180 δρομολόγια.

Αυξημένα είναι και τα δρομολόγια από τον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στη Λιοσίων, ξεπερνούν τα 100 καθημερινά, έως και το Μεγάλο Σάββατο και για τους 11 προορισμούς: Ευβοίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πιερίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Λιβαδειάς, Θήβας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το Πάσχα
Οι γιατροί του Πάπα Φραγκίσκου χειρούργησαν την Κέιτ Μίντλετον - Νέες αποκαλύψεις για τον βασιλιά Κάρολο
Chevron Right