Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, είχε σήμερα Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ευχήθηκε περαστικά στον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της χώρα μας, καθώς και ταχεία ανάρρωση.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διακομίστηκε το πρωί σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», έχοντας ήπια συμπτώματα SARS-CoV-2. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ μετέδωσε πως αναμένεται να εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για προληπτικούς λόγους, τόσο λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του (είναι 82 ετών), όσο και εξαιτίας του γεγονότος ότι έχει ιστορικό προβλημάτων υγείας.
Μετά την εισαγωγή, ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου, Χάρης Κονιδάρης, δήλωσε πως, προς το παρόν, παραμένει άγνωστο πώς ο Αρχιεπίσκοπος μολύνθηκε από τον νέο κορονοϊό. Προσέθεσε, δε, πως τα συμπτώματα του Αρχιεπισκόπου είναι ήπια, πως αυτήν την ώρα δεν εμπνέουν ανησυχία και πως κρίθηκε σκόπιμο να εισαχθεί στο νοσοκομείο όταν την Τετάρτη εμφάνισε πυρετό 37,7.
«Η κατάστασή του είναι πολύ καλή, αλλά κάλλιο να το προλαμβάνεις ξέρετε», είπε χαρακτηριστικά.