Ελλάδα

Μετά τη δωρεάν μαστογραφία έρχεται sms και για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης προανήγγειλε sms για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως ακριβώς θα συμβεί και στην περίπτωση της μαστογραφίας

Μία μέρα μετά την παρουσίαση του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» για προληπτικές εξετάσεις μαστογραφίας με sms για γυναίκες άνω των 50 ετών, το επόμενο διάστημα θα συμβεί το ίδιο και με άλλες αντίστοιχες εξετάσεις.

Όπως είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, το πρόγραμμα αυτό είναι ο πιλότος. «Έρχονται για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Αυτά είναι τα αμέσως επόμενα. Οι συμπολίτες μας θα παίρνουν sms για προληπτικές εξετάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας, δήλωσε ότι σταδιακά θα αποστέλλονται sms σε όσες γυναίκες, ηλικίας 50-69 ετών, είναι εγγεγραμμένες στην άυλη συνταγογράφηση, με το παραπεμπτικό τους για να κάνουν τη μαστογραφία, ενώ επεσήμανε πώς όσες γυναίκες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας δεν έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση, «μπορούν να έρθουν απευθείας σε επαφή με τον γιατρό τους και ο γιατρός θα αναλάβει να κάνει όλη την διαδικασία».

Όπως είπε, sms δεν θα αποστέλλονται σε όσες γυναίκες έχουν κάνει μαστογραφία μέσα στους προηγούμενους 12 μήνες ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού την τελευταία πενταετία.

«Μόλις γίνεται η πρώτη εξέταση, θα μπαίνουν τα δεδομένα αυτοματοποιημένα στο σύστημα και εφόσον υπάρχει ανάγκη, θα υπάρχει δωρεάν παραπεμπτικό για επόμενη εξέταση, για όσες γυναίκες απαιτείται», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
«Αποστολή Αρμαγεδδών»: Ξεκινά η κατασκευή σκάφους με φόντο την πλανητική άμυνα έναντι αστεροειδών
Καίτη Γαρμπή: Έκανε γενέθλια με τούρτα Λευκό Πύργο (βίντεο)
Chevron Right