Ελλάδα

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, τα σενάρια και οι εισηγήσεις

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία είναι ένα βασικό θέμα που απασχολεί τους γονείς. Το θέμα θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων της πανδημίας. Πότε αναμένεται να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός να ανοίξουν τα σχολεία, στις 11 Μαΐου, αν και το θέμα θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων της πανδημίας μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», το θέμα προβληματίζει την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, καθώς ειδικά για την Γ’ τάξη του Λυκείου η εξεταστέα ύλη έχει περικοπεί ήδη και το επόμενο χρονικό διάστημα θα προσφερθεί μόνο για επαναλήψεις.

Τα σενάρια που εξετάζονται αυτή τη στιγμή από τα συναρμόδια υπουργεία είναι σε πρώτη φάση η λειτουργία μόνο της Γ’ τάξης του Λυκείου, με μαθητές κατά το ήμισυ σε κάθε τάξη και πιθανή εναλλαγή πρωινού – απογεύματος. Παράλληλα, συζητείται το άνοιγμα των σχολείων ανά περιοχή της χώρας και σταδιακά.

Πολλές είναι οι λεπτομέρειες που θα πέσουν στο τραπέζι της κυβέρνησης σχετικά με την άρση των μέτρων.

Αυτό που είναι ήδη γνωστό είναι πως μέχρι στιγμής είναι πως οι αποφάσεις θα ληφθούν στα μέσα Απριλίου.

Αν τα μέτρα τηρηθούν και δοθεί το πράσινο φως από τους επιστήμονες, τότε δεν αποκλείεται από τις 10 Μαΐου να δούμε την πρώτη σταδιακή εφαρμογή κάποιων –και σίγουρα όχι όλων – των μέτρων.

Σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια, πιθανότατα πρώτα να ανοίξουν τα μικρά καταστήματα, ανάμεσα σε αυτά τα οπτικά και τα κομμωτήρια, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ανεβάσουν ρολά τα καταστήματα εστίασης και σε τρίτο τα πολυκαταστήματα.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Συγκινητικές εικόνες στο Ρίο: Φώτισαν το άγαλμα του Χριστού με πορτραίτα νοσηλευτών
Ο Σοϊλού νέος «δελφίνος» στο κόμμα Ερντογάν, μετά τον Αλμπαϊράκ, τον γαμπρό του Σουλτάνου!
Chevron Right