Στην Ελλάδα οι ΗΠΑ προσφέρουν το ποσό των 500.000 δολαρίων, για την προστασία των προσφύγων από τον κορονοϊό.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστηρίξουν την Ελλάδα για να αντιμετωπίσουν μαζί αυτή την παγκόσμια κρίση» έγραψε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ στο Twitter. Επίσης, έκανε γνωστό ότι είχε σχετική συζήτηση μέσα στην εβδομάδα με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης Γιώργο Κουμουτσάκο.
«Εκφράζουμε την εκτίμησή μας για την ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στην Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της μετανάστευσης και του COVID19. Μια πολύ ευπρόσδεκτη πράξη αλληλεγγύης από τον αμερικανικό λαό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για όλους. Ευχαριστώ πολύ τον Τζέφρι Πάιατ και τον Μάθιου Πάλμερ (βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις των ΗΠΑ) για την ενεργή υποστήριξή τους», σημείωσε στο Τwitter ο Γιώργος Κουμουτσάκος παραθέτοντας την ανάρτηση του Αμερικανού πρέσβη.
Επιπλέον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει, ότι η νέα βοήθεια στηρίζεται στα θεμέλια της υπάρχουσας αμερικανικής υποστήριξης για την Ελλάδα, η οποία ανέρχεται συνολικά σε περισσότερα από 202 εκατ. δολάρια μέσα στα τελευταία 20 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 1,8 εκατ. δολαρίων σε υγειονομική βοήθεια.
Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,η βοήθεια που θα λάβει η χώρα μας αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας εκστρατείας που οργανώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ο Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) για την παροχή έκτακτης υγειονομικής, ανθρωπιστικής και οικονομικής βοήθειας, η οποία θα στηρίξει κρίσιμες δραστηριότητες για τον έλεγχο της εξάπλωσης της ασθένειας.
Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr
Διαβάστε ακόμη:
13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας
Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση
Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα