Ελλάδα

Σύψας: Ιατρικό μυστήριο ο θάνατος του 35χρονου από κορονοϊό

Η περίπτωση ενός 35χρονου άνδρα χωρίς υποκείμενα νοσήματα που υπέκυψε προσβεβλημένος από τον κορονοϊό, προβληματίζει τους ειδικούς.

«Τραγικό γεγονός που μας θυμίζει ότι κανείς δεν είναι απρόσβλητος απόο τον ιό» χαρακτήρισε τον θάνατο ενός 35χρονου από κορονοϊό στη χώρα μας ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων Νίκος Σύψας.

«Άνθρωποι που είναι απόλυτα υγιείς μπορεί να χάσου της ζωή τους από τον ιό», δήλωσε στον Τ/Σ ΣΚΑΪ. «Βέβαια, αν φύγουμε από το τραγικό γεγονός αυτό και πάμε στις στατιστικές, θα δούμε ότι η πιθανότητα θανάτου ενός ανθρώπου κάτω από τα 40 είναι πάρα πολύ χαμηλή, στο 0,2%». Επομένως «αυτές οι ηλικίες κινδυνεύουν περισσότερο από ένα τροχαίο παρά από τον κορονοίό», όμως «αυτό δε σημαίνει ότι είναι λιγότερο τραγικό να χάνεται ο νέος άνθρωπος, ο κάθε άνθρωπος από τον κορονοϊό».

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι θάνατοι νέων ανθρώπων από τον Covid-19 σοκάρερι ακόμα και τους γιατρούς, ενώ επανέλαβε πως η λοίμωξη δεν αφήνει καμία ηλικία και κανέναν άνυρωπο στο απυρόβλητο.

Ο κ. Σύψας πρόσθεσε πως «το για ποιο λόγο πεθαίνει ένας νέος άνθρωπος χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα, έτσι ξαφνικά, από τον κορονοϊό δεν το έχουμε εξηγήσει. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες, μπορεί να είναι ένας γενετικός παράγοντας, τον οποίο δεν ξέρουμε», αλλά «αυτό που συμβαίνει πολύ συχνά είναι μία υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος».

Στα παιδιά δεν παρατηρείται το αντίστοιχο φαινόμενο καθώς η ανοσολογική τους απόκριση δεν μπορεί να είναι τέτοιας κλίμακας, σύμφωνα με τον καθηγητή, και ίσως λόγω αυτού έχουν χαμηλότερη θνητότητα.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Σύψας στο ακόλουθο βίντεο:

Αξίζει να σημειωθεί πως με αφορμή τον θάνατο του 35χρονου ασθενή, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σήμερα τα συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν την Ελλάδα. Όπως είπε το 75% αφορά ηλικίες από 18 έως 65, από το σύνολο των κρουσμάτων, ενώ το 30,9% αφορά τις ηλικίες 18-39. Το 44% αφορά ηλικίες από 40 έως 64 ετών, το 22% 65 και άνω, ενώ 79 κρούσματα είναι για ηλικίες έως 17 ετών.

Ως προς το τους λόγους για τους οποίους χτυπά πολύ βαριά ακόμη και νέους ανθρώπους, ο κ. Τσίοδρας σημείωσε ότι τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν ήπια κλινική εικόνα, δυστυχως όμως καταγράφονται και θάνατοι χωρίς ο ασθενής να έχει προβλήματα υγείας.

Ο καθηγητής ανακοίνωσε προηγουμένως πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού (Covid-19) στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.401, καθώς στον απολογισμό περιλαμβάνονται 156 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά. Τα 150 από τα κρούσματα αυτά είναι στη δομή προσφύγων και μεταναστών στο Κρανίδι.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κρανίδι: Τα 12 περιοριστικά μέτρα μετακίνησης στο Δήμο Ερμιονίδας
Συνεργασία Ελλάδας - ΕΕ για την αποσυμφόρηση των νησιών από μετανάστες
Chevron Right