Βίντεο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, δείχνει μετανάστες στο Κρανίδι, να συνωστίζονται, έξω από την δομή που τελεί σε καραντίνα, για να λάβουν προμήθειες. Μάλιστα, επικρατεί ένταση με αρκετούς να σπρώχνουν για να λάβουν τα απαραίτητα και τους υπεύθυνους που μοίραζαν το υλικό, να προσπαθούν μάταια να επιβάλλουν την τάξη. Οι κούτες που είχαν το υγειονομικό υλικό άνοιξαν και οι άνθρωποι που είχαν μαζευτεί στο σημείο, έπαιρναν μαζί τους, ότι μπορούσαν, με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να αποχωρεί.
VIDEO: Migrants, who have been quarantined in a Greek hotel after a COVID-19 outbreak, rush to get aid supplies pic.twitter.com/rutuN1UTOV
— AFP News Agency (@AFP) April 22, 2020
Νωρίτερα όμως, στην περιοχή είχε μεταβεί ο Νίκος Χαρδαλιάς με κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας. Εκεί ο υφυπουργός της Πολιτικής Προστασίας διαβεβαίωσε, πως έχει εξασφαλιστεί η υγειονομική περίθαλψη που αφορά στη δομή και την ευρύτερη περιοχή αλλά και η τροφοδοσία της δομής. Ακόμη, στις δηλώσεις του εμφανίστηκε καθησυχαστικός, ωστόσο απηύθυνε έκκληση τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτι τους.
«Κάναμε σκληρή δουλειά με την ιχνηλάτηση όλο το βράδυ. Φεύγουμε με 177 δείγματα που αφορούν σε επαφές δυνητικές είτε high είτε low risk», είπε. «Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Έχει μια αξία να δούμε τα δείγματα, αύριο το πρωί θα είμαστε σε θέση να έχουμε εικόνα» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.
Σημειώνεται ότι χθες εντοπίστηκαν στη δομή φιλοξενίας 150 κρούσματα με αποτέλεσμα να τεθεί σε καραντίνα το ξενοδοχείο Galaxy στο Πόρτο Χέλι, όπου στεγάζεται δομή αιτούντων άσυλο, αλλά και ο Δήμος Ερμιονίδας στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.
Τα μέτρα στο Κρανίδι
Καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού στο Κρανίδι, πάρθηκαν μέτρα για την προστασία των μεταναστών και των κατοίκων.
Αναλυτικότερα:
– Η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 20:00 ως ώρα 08:00 της επομένης.
– Η αναστολή δυνατότητας των κατ’ εξαίρεση μεμονωμένων μετακινήσεων των περιπτώσεων Β4, Β5 και Β6 του εντύπου Τύπου Β “ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ” (https://forma.gov.gr/) και συγκεκριμένα:
– Αναστέλλεται η δυνατότητα των κατ’ εξαίρεση μεμονωμένων μετακινήσεων του πεδίου Β4 που αφορά «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη». Η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα των οικείων Δήμων μέσω των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι»
– Αναστέλλεται η δυνατότητα των κατ’ εξαίρεση μεμονωμένων μετακινήσεων του πεδίου Β5 που αφορά «Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις». Επιτρέπεται μόνο η μεμονωμένη μετακίνηση για μετάβαση σε κηδεία και μόνο των συγγενών με α΄ βαθμό συγγένειας με τον θανόντα-ούσα.
– Αναστέλλεται η δυνατότητα των κατ’ εξαίρεση μεμονωμένων μετακινήσεων του πεδίου Β6 που αφορά «Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου». Επιτρέπεται μόνο η σύντομη μετακίνηση για δεκαπέντε λεπτά της ώρας (15΄) για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου και μόνο περιμετρικά της οικίας.
Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr
Διαβάστε ακόμη:
13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας
Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση
Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα
Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω
Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου