Ελλάδα

Ανεβαίνει η στάθμη νερού στον Πηνειού – Κίνδυνος υπερχείλισης σε χωριά της Πύλης (εικόνες, βίντεο)

Η κακοκαιρία Emil φέρνει πολλά προβλήματα στην πολύπαθη Θεσσαλία με την στάθμη του Πηνειού να έχει ανέβει.

Η πολύπαθη Θεσσαλία κινδυνεύει πολύ με την νέα κακοκαιρία Emil, όπου θα ρίξει μεγάλες ποσότητες νερού, ενώ ήδη η στάθμη του ποταμού Πηνειού έχει ανέβει.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από το trikalaola, η στάθμη του ποταμού Πηνειού ανεβαίνει επικίνδυνα προκαλώντας μεγάλη ανησυχία.

Μάλιστα προκαλεί και ερωτήματα σχετικά με το τι έργα έγιναν μετά την κακοκαιρία Daniel.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την γέφυρα στο Αγνοντερό, που χωρίζει τα σύνορα Τρικάλων με Καρδίτσα.

trikala_ola__8682a.jpg

trikala_ola_f_1f6fd.jpg

Σε επιφυλακή και το Βαλομάνδρι Πύλης

Σε «μαρτυρικό χωριό» τείνει να γίνει το Βαλομάνδρι του Δήμου Πύλης με την κατάσταση να είναι ήδη δραματική ενώ η κακοκαιρία Emil βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα trikalaola τα συνεργία της Περιφέρειας προσπαθούν με «τσάπες» να σπάσουν κάπως την ορμή του νερού, ώστε να μην υπάρξει υπερχείλιση.

Δείτε εικόνες:

trikalaOlasd_23274.jpg

trikala_oldsds_7a6ee.jpg

«Η κατάσταση είναι επικίνδυνη»

Το έκτακτο δελτίο καιρού

Συνεχίζονται έως το πρωί του Σαββάτου (2-3-2024) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή (01-03-24)

  • α. Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), πρόσκαιρα την ανατολική Πελοπόννησο, βαθμιαία στις Σποράδες, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.
  • β. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στις ανατολικές Κυκλάδες, ενώ βαθμιαία θα επηρεάσουν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο (02/03/24)

Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το πρωί στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
F1: Το πρόγραμμα αγώνων του 2024
Οι αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ: «Κόντυνε» τον Πολάκη ο Κασσελάκης, η Γεροβασίλη στο Εκτελεστικό Γραφείο - Όλα τα ονόματα
Chevron Right