Aνήσυχοι για την επιδημία του κορονοϊού στη χώρα μας δηλώνουν σχεδόν οι 8 στους 10 Έλληνες σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης Νοεμβρίου της PULSE για λογαριασμό του Τ/Σ ΣΚΑΪ. Μάλιστα το ποσοστό των ανησυχούντων για το δεύτερο κύμα της επιδημίας στη δημοσκόπηση του Νοεμβρίου (78%) είναι το πιο υψηλό.
Από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων ανά ηλικιακές ομάδες, προκύπτει πως περισσότερο ανησυχούν οι ηλικιώμενοι από 60 ετών και άνω – σε ποσοστό 91% – ενώ ακολουθούν οι πολίτες από 45 έως 59 ετών (ποσοστό 83%) και η αμέσως επόμενη ηλικαική ομάδα, των πολιτών από 30 έως 44 ετών, η εκφράζει ανησυχία σε ποσοστό 74%.
Αναφορικά με το lockdown, το 76% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παράτασης του – η οποία ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, έως τις 7 Δεκεμβρίου – έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μόλις το 17%, ζητά άμεση χαλάρωση των μέτρων.
Στην ερώτηση, εξάλλου, για το εμβόλιο κατά της Covid-19 το 64% των ερωτηθέντων απαντά πως θα το κάνει («σίγουρα ναι ή μάλλον ναι»), ενώ ένα 30%, απαντά «μαλλον όχι και σίγουρα όχι».
Ανά ηλικιακές ομάδες και στην ίδια ερώτηση, «σίγουρα ναι ή μάλλον ναι» απαντούν σε ποσοστό 82% οι άνω των 60 ετών και σε ποσοστό 68% οι ερωτηθέντες από 45- 59 ετών. Αντίθετα, επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι νέοι από 17-29 ετών οι οποίοι σε ποσοστό 51% λένε ότι «σίγουρα ή μαλλον όχι», ενω οι ερωτηθέντες από 30 έως 44 ετών εμφανίζονται αρνητικοί σε ποσοστό 36%.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως σε ερωτήση αναφορικά με την χρονική στιγμή που θα επιλέξουν να κάνουν το εμβόλιο, το 34% των ερωτηθέντων, απαντά άμεσα, το 21% μετά από 2-3 μήνες, το 21% απαντά αργότερα και ένα 16% απαντά ποτέ.