Σε ολόκληρη την Ευρώπη να επικρατεί καύσωνας, αλλά στη χώρα μας αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού στα βόρεια.
Από το μεσημέρι και το απόγευμα της Δευτέρας, οι κάτοικοι στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου «αναμένεται να επηρεαστούν «από καταιγίδα που ίσως να συνοδεύεται από ισχυρό άνεμο (μπουρίνι) ή και από χαλάζι.
Στον χάρτη που δημοσίευσε ο γνωστός μετεωρολόγος υπάρχουν αρκετές περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα η Λιβαδειά, η Λαμία, ο Βόλος, η Λάρισα, η Καρδίτσα, η Καστοριά, η Βέροια, η Θεσσαλονίκη, η βόρεια Χαλκιδική, το Κιλκίς και η Δράμα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία, σήμερα Δευτέρα, θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όμως στα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.
Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ για αύριο Τρίτη (25/6)
Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, πλην Θράκης, άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.
ΤΡΙΤΗ 25-06-2019
Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση το βράδυ.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα νότια.
ΤΕΤΑΡΤΗ 26-06-2019
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, με τοπικές βροχές και στα ορεινά σποραδικούς όμβρους. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.