«Από την ζέστη στη δροσιά, μετά στη πολλή ζέστη στην αρχή της εβομάδας των εκλογών και τέλος σε.., λιγότερη αλλά αρκετή ζέστη προς την ημέρα των εκλογών θέλουν τα μακροπρόθεσμα τελευταία προγνωστικά στοιχεία όσον αφορά στη μέση πορεία της θερμοκρασίας μέχρι και τις εκλογές! Κάντε κλικ στο Μετεώγραμμα για μεγέθυνση και διαβάστε σας παρακαλώ την επεξήγηση για να υπολογίστε την θερμοκρασία χοντρικά και στην περιοχή σας τις επόμενες ημέρες», αναφέρει.
Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει στοιχεία για τη μέση μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία στα πεδινά της ηπειρωτικής Ελλάδας έως τις εκλογές.
Τα μακροπρόθεσμα, τελευταία, προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι έως τις εκλογές θα πάμε με… ζέστη. Την ημέρα των εκλογών, την Κυριακή 7 Ιουλίου, η ζέστη θα είναι αρκετή. Θα υπάρχουν βέβαια κάποια διαστήματα δροσιάς, αλλά στην αρχή της εβδομάδας των εκλογών αναμένεται πολλή ζέστη.
Η πιο θερμή μέρα θα είναι η Παρασκευή 28 Ιουνίου, όταν η μέση μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς, ενώ στα μέρα της εβδομάδας πριν από τις εκλογές έρχεται… ένα θερμή εισβολή.
Από την Τετάρτη, 3 Ιουλίου, ο υδράργυρος παίρνει ξανά την… ανηφόρα και εκείνη την ημέρα θα φτάσει τους 38, την επόμενη (04.07.2019) τους 39 και την Παρασκευή (05.07.2019) ξανά τους 38.
Το Σάββατο πριν από τις κάλπες η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 και την ημέρα των εκλογών η μέση μέγιστη θερμοκρασία θα είναι στους 36 βαθμούς Κελσίου.
Σημειώνεται ότι για τις παράκτιες περιοχές και τα νησιά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη και για τα ορεινά τόσο η μέγιστη όσο και η ελάχιστη μπορεί να είναι 3 -5 βαθμούς χαμηλότερη.