Ελλάδα

Στον αέρα το άνοιγμα των σχολείων – Πότε θα ληφθεί η απόφαση

Καμία οριστική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων δεν έχει ληφθεί ακόμη σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως. Σκέψεις για μαθήματα μέσα στις γιορτές. 

Όλα είναι ανοιχτά για το άνοιγμα των σχολείων το προσεχές διάστημα και τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Στο υπουργείο Παιδείας αναμένουν τις εισηγήσεις των επιστημόνων και οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

«Το άνοιγμα των σχολείων είναι σύνθετη διαδικασία, θα το δούμε» ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο Open TV.

«Θα περιμένουμε να δούμε πώς ακριβώς εμφανίζεται το επιδημιολογικό φορτίο και από εκεί και πέρα θα ληφθούν οι αποφάσεις. Σίγουρα την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν συζητήσεις με τους ειδικούς», συνέχισε, επαναλαμβάνοντας πως προτεραιότητα είναι να ανοίξουν πρώτα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά.

Σε ερώτηση για το αν θα γίνουν μαθήματα μέσα στις γιορτές η υπουργός απάντησε πως δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

«Θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα και θα λάβουμε τη γνώμη των ειδικών. Ο κορονοϊός επιφέρει αλλαγές συνολικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, αν και η ύλη προχωρά κανονικά σε γενικές γραμμές», είπε.

Τέλος αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που συνδέει την εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, ανακοινώνοντας ότι από Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν τα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια.

Δείτε όσα είπε: 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Eπίδομα θέρμανσης: Ποιοι και πώς θα το πάρουν
Σάλος με τα κρούσματα και την διπλή καταγραφή, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Chevron Right