Ελλάδα

Πάτρα: Γιορτάζει ο Άγιος Ανδρέας – «Φρούριο» ο ναός για την αποφυγή συνωστισμού

Γιορτάζει σήμερα, 30 Νοεμβρίου, ο πολιούχος της Πάτρας, Άγιος Ανδρέας. Δρακόντεια τα μέτρα της ΕΛΑΣ γύρω από τον ναό. 

Φρούριο, θυμίζει η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα, καθώς η ΕΛ.ΑΣ, βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό, του πολιούχου της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Η Ελληνική Αστυνομία από εχθές βρίσκεται έξω από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα και ενημερώνει τους πιστούς για τα αυστηρά μέτρα που ισχύουν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Την ίδια ώρα, κορδέλες και ειδικές σημάνσεις έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά του ιερού ναού για την αποτροπή συγχρωτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι οι τοπικές αρχές και ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος κάλεσαν τους πιστούς να γιορτάσουν από το σπίτι.

«Είναι μια δοκιμασία την οποία πρέπει να επιμείνουμε διότι έτσι οικονόμησε ο Θεός με ταπείνωση και με ενότητα μεταξύ μας. Θα είναι ένας ξεχωριστός εορτασμός, πρωτόγνωρος. Πάντως να γνωρίζετε ότι θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα τα οποία προβλέπονται για την περίοδο αυτή. Δεν έχουμε καμία διάθεση να φέρουμε κανέναν σε δυσκολία», σημείωσε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στην ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κορονοϊός: Οι εμβολιασμοί δεν θα σταματήσουν τις μεταλλάξεις του, τονίζουν επιστήμονες
Γιώργος Θεοφάνους: Το μήνυμα λατρείας στη Ζωζώ Σαπουντζάκη
Chevron Right