Ο αστυνομικός η εικόνα του οποίου έκανε τον γύρο των ΜΜΕ όταν πήρε στην αγκαλιά του το μωρό της αδικοχαμένης Κάρολάϊν, το οποίο έκλαιγε γοερά, στιγμές μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, σχολίασε τις εξελίξεις στην υπόθεση με μία συγκλονιστική ανάρτησή του στο Instagram.
«Ομολογία του δράστη… και κάπως έτσι γράφεται, ουσιαστικά, ο επίλογος στο έγκλημα που συγκλόνισε… Ένας επίλογος που κανείς μας δεν ήθελε να πιστέψει ότι μπορεί να υπάρξει… κι όμως… το απόλυτο μαύρο… με την ομολογία του, το απόλυτο μαύρο κατέκλυσε την ψυχή μου.
Η Λυδία “μου”, το μωρό “μου”, σήμερα έμεινε ορφανό από γονείς…
Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί της, όπως και οι προσευχές όλης της Ελλάδας…», έγραψε ο Χρήστος Βαρδίκος, στον απόηχο της εξιχνίασης της υπόθεσης και την ομολογία του συζύγου του θύματος, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.
Θυμίζουμε πως ο άνδρας της ΕΛ.ΑΣ. είχε λάβει μέρος στο τρίτο επεισόδιο «Deep Blue» της αστυνομίας, όπου είχε δηλώσει ότι «όσος καιρός και να περάσει είναι δεδομένο ότι ένα κομμάτι από την καρδιά μου θα έχει μείνει σε αυτό το δωμάτιο». Π ίδιος είχε εξιστορήσει ακόμη:
«Διαπιστώσαμε ότι η γυναίκα ήταν νεκρή, πάνω στο κρεβάτι μπρούμυτα. Ακριβώς δίπλα της πάνω στο κρεβάτι ήταν το μωρό με τα γόνατά του στο κρεβάτι, ακούμπαγε πάνω στη μάνα του και αριστερά από το κρεβάτι, δεμένος κάτω ήταν ο σύζυγος. Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Οι συνάδελφοι έλυσαν τον σύζυγο.
Εγώ ασχολήθηκα με τη νεκρή για να διαπιστώσουμε ότι όντως ήταν νεκρή και κατόπιν πήρα το μωρό στην αγκαλιά μου. Ήταν μόνο με την πάνα. Το πήρα αγκαλιά, έβαλα την κουβερτούλα του και πήγαμε κάτω για να σφραγίσουμε τη σκηνή του εγκλήματος για να μην την… μολύνουμε.
Το μωρό το κρατούσα αγκαλιά περίπου μισή ώρα. Καθίσαμε λίγο στο περιπολικό για να ζεσταθεί μέχρι να έρθουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες για να το δώσουμε».
Ο κ. Βαρδίκος τόνισε ότι η εικόνα που έχει χαραχτεί στο μυαλό του και δεν θα ξεχάσει ποτέ είναι το μωρό πάνω στο κρεβάτι, δίπλα στη νεκρή μητέρα του.