Ελλάδα

Κορονοϊός: Ξέφυγε η κατάσταση σε Μύκονο, Μήλο, Πάρο και Σαντορίνη

Σε ποιες περιοχές της χώρας έσπασε τα κοντέρ η θετικότητα – Πού υπάρχει έξαρση του κορονοϊού.

Την επιδημιολογική εικόνα του κορονοϊού ανά περιοχή έδωσε ο ΕΟΔΥ, όπως κάθε Τετάρτη, παρουσιάζοντας τις θετικότητες στα διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Έξαρση κρουσμάτων παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, με τα ποσοστά θετικότητας ανά περιοχή να μαρτυρούν ότι ο ιός συνεχίζει να είναι παρών, παρά τη χαλάρωση των μέτρων.

Τα νούμερα είναι άκρως ανησυχητικά στις παρακάτω περιοχές: Μύκονος 53.53%, Μήλος 52.45%, Θήρα (Σαντορίνη) 39.51%, Πάρος 31.77%, Κάρπαθος 24.51%, Κω 24.38%, Ιθάκη 23.74%.

Στο «κόκκινο» είναι και η Δυτική Αττική με 30.64%, αλλά και η Ανατολική Αττική με 22.84%.

Οι αναλυτικοί πίνακες του ΕΟΔΥ

thetikotites 29 6 1

thetikotites 29 6 2

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ με τα κρούσματα σήμερα 29/6

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 16.115. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.661.004 (ημερήσια
μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 48.6% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.023 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 168.440(4.4% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 9, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.218 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 95 (57.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 91.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 41 (43.16%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 54 (56.84%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.727 ασθενείς. Οι εισαγωγές3 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 260 (ημερήσια μεταβολή +12.55%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 221 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).».

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
«Όχι» του ΠΙΣ στην συνταγογράφηση των ανασφάλιστων μόνο σε δημόσιες δομές υγείας
Κορονοϊός: Παραμένει ψηλά η θετικότητα, δείτε τα τεστ σήμερα
Chevron Right