Ελλάδα

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της νοσοκόμας – «Δεν ήταν αποκλειστική, πέθανε από ανακοπή»

«Δεν ήταν αποκλειστική νοσηλεύτρια, ήταν μια γυναίκα που φρόντιζε μια κυρία στο σπίτι της και την ακολούθησε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε», τόνισε στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ο Χάρης Μοβσεσιάν, φίλος της γυναίκας που το πρωί του Σαββάτου έπεσε απο το μπαλκόνι του Γενικού Κρατικού Νίκαιας προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο.

Για 5 χρόνια φρόντιζε τον κατάκοιτο πατέρα μου, είπε ο κ. Μοβζεσιάν και πρόσθεσε πως η Γκαϊανέ Κασαρτζιάν ζούσε 25 χρόνια στην Ελλάδα, αλλά χωρίς άδεια παραμονής, παρά το γεγονός πως ο ίδιος την παρότρυνε συνεχώς να βγάλει. Δούλευε περισσότερο σε σπίτια με ηλικιωμένους, σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ πρόσθεσε οτι «δεν κράταγε τίποτα εδώ, τα έστελνε όλα για τα παιδιά και τα εγγόνια».

Ο κ. Μοβζεσιάν έκανε μάλιστα λόγο για «καρφωτή», η οποία οδήγησε τους αστυνομικούς στο θάλαμο και τη γυναίκα στο μπαλκόνι, απ’ όπου έπεσε στο κενό.

«Δεν πέθανε αμέσως, προσπάθησαν να την φροντίσουν οι γιατροί κι απ’ ότι έμαθα πέθανε από ανακοπή, καθώς είχε την καρδιά της», σημείωσε ακόμα.

Κυκλώματα εκμετάλλευσης στα Νοσοκομεία

Για κυκλώματα που λυμαίνονται τον χώρο των νοσοκομείων και εκμεταλλεύονται εργαζόμενες, μίλησε στον ίδιο σταθμό η πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας αποκλειστικών νοσηλευτριών Κωνσταντίνα Σιώρη.

«Με έχουν απειλήσει και εμένα προσωπικά, πήγαμε και σε αστυνομία και σε εισαγγελέα αλλά αποτέλεσμα κανένα» ανέφερε σχετικά, ενώ πρόσθεσε ότι «η διαδικασία αρχίζει από αυτούς που διακινούν τα καρτελάκια που γράφουν “ελληνίδες αποκλειστικές” και τις τιμές. Αν πάρεις στο κινητό τηλέφωνο, δεν απαντά, και στη συνέχεια καλούν εκείνοι από άγνωστο νούμερο».

«Κάποιες φορές χρειάστηκε να φύγουμε αστυνομική συνοδεία απο το νοσοκομείο γιατί μας απειλούν με τη ζωή και την οικογένεια, “θα σε σκοτώσουμε, θα βρεθείς στο χαντάκι” μας λένε. Τα φαινόμενα βίας και απειλών είναι καθημερινά» σημειώνει.

«Αν υπήρχε η βούληση από την πολιτεία, δεν θα υπήρχε καν θέμα», κατέληξε η κ. Σιώρη.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γκιουλέκας: Μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή και αυτοδύναμη
Συναγερμός σε γραφεία του Facebook: Υπάλληλοι πιθανόν εκτέθηκαν σε αέριο σαρίν
Chevron Right