Αγριεύει το τοπίο του καιρός, καθώς μέσα στις επόμενες ώρες έρχονται βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιανό.
Ο γνωστός μετεωρολόγος είπε στο Mega ότι η νέα κακοκαιρία θα αρχίσει από τη δυτική Ελλάδα, ενώ θα υπάρξουν και θυελλώδεις άνεμοι με ισχυρά μποφόρ.
Ο ίδιος σημείωσε ότι «ήδη έχουμε βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, φαινόμενα τα οποία κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν και στις περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, και στο Αιγαίο. Θα είναι μια κακοκαιρία εξπρές 24 ωρών, που αύριο θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με μπόρες».
Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «θα έχουμε νοτιάδες 8-9 μποφόρ στο Ιόνιο νωρίς το πρωί αύριο. Χρειάζεται προσοχή γιατί στο Ιόνιο θα είναι δύσκολη η κατάσταση. Οι περιοχές που θα δεχτούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης αύριο είναι το Ιόνιο, η δυτική και η νότια Πελοπόννησος και τα Δωδεκάνησα. Θα βρέξει και στις υπόλοιπες περιοχές, αλλά τα φαινόμενα δε θα είναι το ίδιο έντονα».
«Βροχές αναμένονται και στην περιοχή της Αττικής από τις 10 περίπου το βράδυ σήμερα, και τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν αύριο και θα έχουμε ίσως και τοπικές καταιγίδες. Το Σάββατο βελτιώνεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας», είπε στη συνέχεια.
Επιπλέον, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού, στο οποίο σημειώνει πως ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν:
1) Πέμπτη (3/12)
Από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου και από αργά το βράδυ την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Στις περιοχές αυτές εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής (4/12).
2) Παρασκευή (4/12)
Την κεντρική Μακεδονία, τα Δωδεκάνησα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως τα νότια τμήματά τους) και το βράδυ την ανατολική Μακεδονία. Επίσης κατά περιόδους μέχρι τις απογευματινές ώρες, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά( συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη.
Ο καιρός την Παρασκευή
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Παρασκευή ο καιρός θα έχει βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και από αργά το βράδυ στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Επιπλέον, οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα από το βράδυ έως 9 μποφόρ.
Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή:
Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά περιόδους θα είναι ισχυρά από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι ισχυρά. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά στην κεντρική και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές από τη νύχτα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα παραθαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7, στο Ιόνιο το πρωί 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά περιόδους θα είναι ισχυρά από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη κατά περιόδους μέχρι το απόγευμα θα είναι ισχυρά . Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά στα Δωδεκάνησα και τα νότια τμήματα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Σάμος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι ισχυρά. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.