Ελλάδα

Θανάτωση χιμπατζή: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο το Σάββατο στις 5 μ.μ.

Η Κωνσταντίνα Λύρου δημοσίευσε νέα κινητοποίηση για τη θανάτωση του χιμπατζή. Ανάρτηση και από τον Σ.Π.Α.Ζ. (Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων).

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, για τη θανάτωση του χιμπατζή από τους ανθρώπους του πάρκου, δημοσίευσε η Κωνσταντίνα Λύρου και ανήρτησε ο Σ.Π.Α.Ζ. (Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων). Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2/7/2022 στις 5 το απόγευμα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπου πολίτες θα διαδηλώσουν το αίτημά τους να μπει λουκέτο στο πάρκο. 

Στο κάλεσμα που δημοσίευσε η Κωνσταντίνα Λύρου, το οποίο ανήρτησε ο Σ.Π.Α.Ζ., η εκπαιδευτικός, η ακτιβίστρια, βίγκαν και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας παραθέτει βίντεο και φωτογραφίες (δείτε παρακάτω) που δείχνουν τη δυστυχία αυτών των υπέροχων -φυλακισμένων στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο- πλασμάτων και αναφέρει: 

«Ποιος δεν βλέπει αυτή τη δυστυχία;

Ανοίξτε τα μάτια και δείτε το!

Χιμπατζήδες στο Θαν-αττικό πάρκο, ζωγραφισμένα ψεύτικα δέντρα, κατάθλιψη και στερεοτυπικές συμπεριφορές.

Οι περισσότεροι χιμπατζήδες που είναι αιχμάλωτοι σε ζωολογικούς κήπους παρουσιάζουν αφύσικη συμπεριφορά που υποδηλώνει ψυχική ασθένεια.

Οι τεκμηριωμένες στερεοτυπικές συμπεριφορές, οι οποίες περιλαμβάνουν αυτοακρωτηριασμό, επαναλαμβανόμενο βηματισμό δεξιά αριστερά μπροστά από το κλουβί τους, η εξεζητημένη αυτοπεριποίηση που μπορεί να φτάσει μέχρι τον αυτοτραυματισμό, οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις ”ψευδομάσησης” και η κατανάλωση περιττωμάτων, είναι συμπτώματα διακυβευμένης ψυχικής υγείας. Σε αυτά τα ζώα δίνονται αντικαταθλιπτικά φάρμακα όπως Prozac και valium για να αντέξουν το μαρτύριο τους.

Η εξεζητημένη αυτοπεριποίηση (γλείψιμο, δάγκωμα, τράβηγμα) του τριχώματος στα θηλαστικά οδηγεί σε επώδυνες αλλοιώσεις των περιοχών αυτών. Τα ζώα αυτά λόγω του παρατεταμένου στρες εκδηλώνουν μια ακατανίκητη παρόρμηση για αυτοπεριποίηση ή/και μια εξεζητημένη ενασχόληση με το ίδιο τους το σώμα, και αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αυτοακρωτηριασμό.

Μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και οι χιμπατζήδες σε ζωολογικούς κήπους με πολύ καλές συνθήκες ευζωίας παρουσιάζουν τέτοιες συμπεριφορές ενώ δεν παρατηρούνται σε χιμπατζήδες που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Λέμε όχι σε κάθε εκμετάλλευση ζώων προς όφελος των ανθρώπων και ονειρευόμαστε ένα κόσμο στον οποίο όλα θα είμαστε ελεύθερα.

Να κλείσουν τώρα οι ζωολογικοί κήποι.

Νέα Διαμαρτυρία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Σάββατο 2/7/22 17:00.

Φτιάξτε πλακάτ, γράψτε σε μπλούζες, αφισάκια ότι μπορείτε και ελάτε να διαμαρτυρηθούμε για την άδικη δολοφονία του Μπαζού, της Τζένης,του Σπόττυ, των έξι δελφινιών και όσων άλλων ζώων πέθαναν μέσα εκεί και να ζητήσουμε το κλείσιμο του Θαν-αττικού Πάρκου το Σάββατο 2/7/2022 στις 5 το απόγευμα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

#cancelatticazoo

#cancelzoos

#animalrights

#animalliberation».

Βίντεο από 22/3/22: 

https://www.facebook.com/konstantinalyrou/videos/414460143931451/

https://www.facebook.com/konstantinalyrou/videos/2826544780980263/

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10160204530911774&set=a.10152293016841774&type=3

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10160204531006774&set=a.10152293016841774&type=3

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10160204642951774&set=a.10152293016841774&type=3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Εορτολόγιο Ιουλίου: Των Αγίων Αναργύρων σήμερα 1/7
Survivor 2022: Υποψήφιος προς αποχώρηση ο Στάθης, η ενόχλησή του
Chevron Right