Ελλάδα

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Το προφητικό όνειρο του Καλομοίρη – Αύριο η απολογία του 29χρονου

Το όνειρο αποκάλυψε σε κοντινό του πρόσωπο ο 29χρονος γιος του Καλομοίρη. Την Τετάρτη αναμένεται να ριχτεί περισσότερο «φως» στο διπλό φονικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Ανώγεια.

Ένα ανατριχιαστικό γεγονός φέρνουν στο φως της δημοσιότητας, δημοσιεύματα σχετικά με το διπλό φονικό στα Ανώγεια με θύματα τον 30χρονο Ξυλούρη και τον 63χρονο Καλομοίρη. Ένα όνειρο που φέρεται να είχε δει λίγες ώρες πριν πέσει νεκρός ο Λευτέρης Καλομοίρης.

Σύμφωνα με Cretalive, το όνειρο αποκάλυψε σε κοντινό του πρόσωπο ο 29χρονος γιος του Καλομοίρη. Ο 63χρονος «ντελικανής», μία ημέρα πριν από το φονικό, ήταν ανήσυχος. Στον ύπνο του το προηγούμενο βράδυ είχε δει τη μητέρα του. Τον πονούσε, σύμφωνα με τη μαρτυρία, η πλάτη του και η μάνα του τον χάιδευε για τον γιατρέψει. Σημειώνεται πως ο Λευτέρης Καλομοίρης δέχτηκε μία από τις σφαίρες στο στήθος.

Υπενθυμίζεται πως οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται με προσοχή, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το διπλό φονικό. Στο σημείο της συμπλοκής είχαν βρεθεί κάλυκες από δύο όπλα και πιο συγκεκριμένα 8 κάλυκες από μικρό 9αρι που αποδίδονται στο όπλο που παρέδωσε ο 29χρονος γιος του Καλομοίρη στην Ασφάλεια Ρεθύμνου και ένας κάλυκας από 9αρι κανονικό.

Ο Μανώλης Καλομοίρης υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι βγήκε από την πατρική του οικεία, από τις φωνές της μητέρας του και αντίκρισε αιμόφυρτο τον πατέρα του και σε κοντινή απόσταση τον Μανώλη Ξυλούρη να κρατά όπλο. Γύρισε στο σπίτι και πήρε πιστόλι που φυλούσε ο πατέρας του, με το οποίο πυροβόλησε τον 30χρονο κτηνοτρόφο, μέχρι αυτό να αδειάσει και στη συνέχεια συνέχισε να τον χτυπά μέχρι να τον σταματήσουν άλλα άτομα.

Την Τετάρτη περισσότερο «φως» στην τραγωδία

Εν τω μεταξύ, αύριο θα επιστρέψει στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου ο 29χρονος γιος του 63χρονου θύματος για να απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε από τον εισαγγελέα, στον οποίο οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, στον 29χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε τρίτο πρόσωπο.

Ο δικηγόρος Διονύσης Βέρρας, υπογράμμισε, μιλώντας μετά το τέλος της χθεσινής διαδικασίας στα ΜΜΕ, πως είναι σαφές ποιος σκότωσε τον πατέρα του πελάτη του.

«Δικονομικά έχουν διαχωριστεί οι δυο υποθέσεις, τονίζοντας ότι έχουμε δυο διαφορετικά όπλα και αυτό δεν αμφισβητείται», δήλωσε.

Αναφερόμενος επίσης στα λεγόμενα του πατέρα του 30χρονου -που φέρεται να σκότωσε τον 63χρονο- ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο γιος του δεν πυροβόλησε καθώς στα χέρια του δεν βρέθηκε πυρίτιδα, ο κ. Βέρρας δήλωσε ότι η ανυπαρξία πυρίτιδας δεν απαλλάσσει από την κατηγορία του πυροβολισμού.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα βλέμματα

Στο Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων μετέβησαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας εκπρόσωποι της οικογένειας του 30χρονου, ενός από τα θύματα του διπλού φονικού το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Τα μέλη της οικογένειας παρέδωσαν στους αστυνομικούς ένα όπλο το οποίο και θα εξεταστεί.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για αιματολογικό και βαλλιστικό έλεγχο έχουν σταλεί:

  • Δείγμα από το παντελόνι και την μπλούζα του 63χρονου, για να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει το αίμα που φέρουν,
  • δείγμα από τα ρούχα του 30χρονου, προκειμένου επίσης να διαπιστωθεί σε ποιον ανήκει το αίμα που έχει εντοπιστεί πάνω σε αυτά,
  • επίσης έχουν σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο 4 βολίδες που βρέθηκαν στο άψυχο σώμα του 30χρονου. Στον 63χρονο δεν βρέθηκε κάλυκας καθώς το τραύμα που έφερε στην κοιλιακή χώρα ήταν διαμπερές.

Η προανακριτική απολογία του 29χρονου

«Ενώ βρισκόμουν στο πατρικό μου στα Ανώγεια ήρθε και πάρκαρε έξω από το σπίτι ο Γ.Ξ. Ήρθε προς το μέρος μου αγριεμένος. Όταν τον ρώτησα τι συμβαίνει, αυτός μου απάντησε ότι ψάχνει τον πατέρα μου. Ζήτησα να μάθω τον λόγο και αυτός μου απάντησε ‘’ρουφιάνος είναι’’ και ‘’είστε γκεσταμπίτες’’ και με έσπρωξε. Τον χτύπησα στο πρόσωπο με τη γροθιά μου και αυτός έφυγε τρέχοντας προς το σπίτι του σε απόσταση 30 περίπου μέτρων».

Έτσι περιέγραψε στους αστυνομικούς την αρχή του καβγά που οδήγησε στο διπλό φονικό το Σάββατο στα Ανώγεια ο 29χρονος Μ.Κ., κατηγορούμενος για το φόνο του 30χρονου Γ.Ξ., σύμφωνα με την «Καθημερινή». Είχε προηγηθεί η δολοφονία του 63χρονου Λ.Κ., πατέρα του 29χρονου από το όπλο του 30χρονου, όπως περιγράφεται στη δικογραφία που συνέταξε για την υπόθεση η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου.

Στην προανακριτική του απολογία ο 29χρονος συνεχίζει λέγοντας ότι μετά τον διαπληκτισμό του με τον 30χρονο μπήκε στο σπίτι και αφηγήθηκε το περιστατικό στον πατέρα και τη μητέρα του.

«Πήγα στο μπάνιο να πλυθώ, μετά από λίγη ώρα άκουσα τη μάνα μου να φωνάζει και ένα πυροβολισμό χωρίς να γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει. Τότε πήγα και πήρα το πιστόλι του πατέρα μου το οποίο είχε φυλαγμένο στο έπιπλο της τηλεόρασης και βγήκα στο δρόμο να δω τι συμβαίνει. Είδα δεξιά τη μητέρα μου να ουρλιάζει και μπροστά της δύο άτομα πεσμένα στο έδαφος χωρίς να γνωρίζω ποιοι είναι. Τότε πλησίασα και είδα τον πατέρα μου ξαπλωμένο στο έδαφος και δίπλα του πεσμένος ο Γ.Ξ. κρατώντας στο χέρι του ένα όπλο. Έπιασα τον πατέρα μου και είδα ότι είχε μια τρύπα στο στήθος. Υπέθεσα ότι είναι νεκρός και θόλωσα. Άρχισα να πυροβολώ τον Γ.Ξ. πολλές φορές χωρίς να θυμάμαι πόσες ακριβώς».

Σε ερώτηση των αστυνομικών για την αιτία διαπληκτισμού που οδήγησε στη διπλή δολοφονία ο 29χρονος απάντησε ότι ο ίδιος δεν είχε διαφορά με τον Γ.Ξ.: «Ο πατέρας μου είχε διαφορές μαζί του για κτηματικά θέματα, με διαβεβαίωνε ότι ήταν για ασήμαντους λόγους». 

Από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο 29χρονος μετέφερε τον πατέρα του στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων στην καρότσα ενός αγροτικού.

Από τις καταθέσεις των μελών των δύο οικογενειών επιβεβαιώνεται ότι ο καβγάς ξεκίνησε μεταξύ των δύο νεαρών ανδρών και ότι ο 63χρονος ενεπλάκη στη συνέχεια.

Νεαρός κάτοικος του χωριού που επίσης φέρεται να ήταν «παρών» στο επεισόδιο και μάλιστα τραυματίστηκε από σφαίρα στο πόδι απέφυγε να αποκαλύψει στην ΕΛ.ΑΣ. πληροφορίες για όσα προηγήθηκαν της του διπλού φονικού, λέγοντας ότι ένιωσε ένα πόνο στο πόδι, έχασε τις αισθήσεις του και όταν ξύπνησε βρισκόταν στο Κέντρο Υγείας των Ανωγείων.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Προσωρινή άδεια οδήγησης μέσω gov.gr - Για 4 μήνες η ισχύς της
Ο Κάλσον Γουάιτχεντ είναι ο νικητής του φετινού βραβείου Πούλιτζερ Λογοτεχνίας
Chevron Right