Ο μπακαλιάρος είναι πάντα ο πρωταγωνιστής του τραπεζιού της 25ης Μαρτίου, συνήθως τηγανιτός με κουρκούτι και τη συνοδεία μπόλικης σκορδαλιάς.
Φυσικά, το συγκεκριμένο πιάτο δεν το προτιμούν όλοι, αλλά ευτυχώς υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές συνταγές για να απολαύσουν τον παραδοσιακό μπακαλιάρο της Εθνικής μας Εορτής.
Μια από αυτές είναι ο κερκυραϊκός μπακαλιάρος μπιάνκο, ο οποίος μαγειρεύεται στην κατσαρόλα με πατάτες, μπόλικο λεμόνι, σκόρδο και μυρωδικά. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή, χωρίς την ταλαιπωρία και τους κινδύνους του τηγανίσματος, που σίγουρα δε θα απογοητεύσει!
Μπακαλιάρος μπίανκο: Υλικά συνταγής
- 4 μπακαλιαράκια
- 1 κιλό πατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- Χυμός από 3 λεμόνια
- Κλωνάρια δεντρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνης
- Μαϊντανός
- Αλάτι – Πιπέρι
Δείτε το βίντεο για την εκτέλεση της συνταγής: