Ελλάδα

Παπαευαγγέλου: Καταργούνται τα self test για εμβολιασμένους εργαζόμενους

Οι ανακοινώσεις της Β. Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση για τον κορονοϊό

Αισιόδοξη εμφανίσθηκε η Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της Covid-19

Η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας συνεχίζεται και η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας που συνεδρίασε σήμερα εισηγείται άρση περιοριστικών μέτρων.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είπε ότι καταργούνται τα self test για εμβολιασμένους εργαζόμενους.

Όσο κυκλοφορεί ο ιός αυξάνονται οι πιθανότητες να νοσήσουμε, είπε, γι’ αυτό συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή.

Στα 32 έτη μειώθηκε η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων και αυτό οφείλεται στην κινητικότητα των νέων.

Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 1,3%, είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας. 

Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σε 4.100 κρούσματα και οι περισσότερες περιφέρειες είναι πράσινες. 

Ένας στους 3 νοσηλευόμενους αφορά σε νέους ανθρώπους, καθώς οι ηλικιωμένοι εμβολιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Μείωση παρατηρείται και στους θανάτους άνω των 75 ετών, είπε το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. 

Όπως είπε δίνεται έμφαση στον εμβολιασμό όλων άνω των 55 ετών, καθώς γνωρίζουμε ότι αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο.

Η χρήση της μάσκας αποτελεί βασικό μέτρο ατομικής προστασίας, είπε και δεν θέλουμε να δοθεί το μήνυμα ότι πετάμε τις μάσκες.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, μη χρήση μάσκας για όλους, σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.

Καταλήγοντας, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι ισχύει η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μάσκες τέλος από 24/6 - Πότε καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας
Χριστίνα Μπόμπα: Γέννησε δίδυμα – Η ανάρτηση του Σάκη Τανιμανίδη
Chevron Right